"Өнөр бүл" хүүхдийн асрамжийн төв 50 нас хүрлээ
Францын Версалийн хааны ордны дуурийн театрын найрал хөгжимчид Монгол Улсад анх удаа тоглоно
Өнөөдөр цахилгаан хязгаарлах хуваарь
МАН газрын наймаачдыг зарлах сонсголоо цуцлав
Улаанбаатарт өдөртөө 15 градус дулаан байна
“Төв цэнгэлдэх хүрээлэн” ХХК-ийн гүйцэтгэх захирлаар Ж.Энхжаргаланг томиллоо
Зөвшөөрөлгүй хашаа хайс, хаяг, сурталчилгааны самбарыг буулгаж байна
Сагсан бөмбөгийн 3х3 шигшээ баг тамирчдыг “Go Mongolia” элчээр өргөмжлөн батламж гардууллаа
Нутгийн зарим хэсгээр бороо, нойтон цас орно
Нөөцийн махны өргөтгөсөн худалдааг 25 байршилд зохион байгуулна
Боловсруулсан махан бүтээгдэхүүн хорт хавдар үүсгэдэг
Шарсан гахайн мах, зайдас, хиам зэрэг боловсруулсан махан бүтээгдэхүүн хорт хавдар үүсгэдэг гэж Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллага /ДЭМБ/ мэдэгджээ.
Өдөрт 50 гр боловсруулсан мах буюу хоёр хэрчим шарсан гахайн мах хэрэглэх нь бүдүүн гэдэсний хорт хавдар үүсэх магадлалыг 18 хувиар ихэсгэдэг байна.
Үүнээс гадна, шүүрхий мах хорт хавдар үүсгэх хүчин зүйл байж магадгүй аж. Гэхдээ маханд эрүүл мэндэд тустай зүйл бийг ДЭМБ онцлон тэмдэглэжээ.
Шүүрхий болон боловсруулсан махнаас татгалз гэж хэлээгүй ч хэрэглээгээ бууруулах хэрэгтэй гэж ойлгуулахын тулд ийм мэдээлэл өгсөн гэж Их Британийн Хорт хавдар судлалын төв мэдэгдэв. Мөн гахайн махан хавчуургатай талхыг хааяа идвэл хор бага учруулах ажээ.
0 Сэтгэгдэл