Зөвшөөрөлгүй хашаа хайс, хаяг, сурталчилгааны самбарыг буулгаж байна
Сагсан бөмбөгийн 3х3 шигшээ баг тамирчдыг “Go Mongolia” элчээр өргөмжлөн батламж гардууллаа
Нутгийн зарим хэсгээр бороо, нойтон цас орно
Нөөцийн махны өргөтгөсөн худалдааг 25 байршилд зохион байгуулна
БНСУ-ын Кёнсанбүг мужтай байгальд ээлтэй эрчим хүчний чиглэлээр хамтран ажиллана
Хайлаастын замд зам тээврийн ноцтой осол гарчээ
Олимпын бамбар асаж, Парис хүрэх аялалдаа гарлаа
ЗГ: Ипотекийн зээлийн хэрэгжилт болон түрээсийн орон сууцны талаар хэлэлцэнэ
БНСУ-д хууль бусаар оршин суугаа гадаад иргэдийг буцаах, дахин нэвтрүүлэхгүй байх арга хэмжээг авч эхэлжээ
НӨАТ-ын сугалааны азтанууд өнөөдөр тодорно
Эрдэмтэд жимсний шүүсний хүүхдэд учруулдаг гол аюулыг тодорхойлов
Харвардын их сургуулийн эрдэмтэд 1000 гаруй эх, тэдний хүүхдийн хоололт болон хоолны дэглэмд судалгаа хийсэн байна. Тэдний судалгаагаар элсэн чихрийн агууламж өндөртэй жимсний шүүс байнга уудаг хүүхдүүд нь бусдыгаа бодвол багтраа өвчин тусах нь илүү гэдэг нь тодорхой болжээ. Энэ тухай " Daily Mail” мэдээлсэн юм. Харвардын эрдэмтдийн судалгааны дүнд ундаанд буй чихрийг агуулга нь багтрааны өвчлөлтэй шууд хамааралтай болохыг илрүүлжээ. Жимсний шүүс байнга уудаг болох чихэр тогтмол иддэг хүүхдүүдийн 77 хувь нь багтраагаар өвчилдөг гэжээ. Мөн эмэгтэйчүүд жирэмсний үедээ чихрийн агууламж өндөртэй жимсний шүүс тогтмол уух нь хүүхэд амьсгалын замын хүндрэлтэй төрөхөд нөлөөлдөг гэжээ.
“Жимс чихрийн нэгдэл нь уушигны хөгжилд нөлөөлөөд зогсохгүй үрэвслийг өдөөдөг” хэмээн судлаач Шерил Рифас Шиман бичсэн байна. Ялангуяа охид багтраатай болох нь илүү байгааг тодорхойлоод эм даавар нь уушгины үрэвслийг зогсоох боломжгүй бөгөөд харин ч салст бүрхэвчийн хөгжлийг удаашруулдаг гэсэн байна.
0 Сэтгэгдэл