О.Номинчимэг: “Хангай” зочид буудлын өмчлөгчид хугацаатай үүрэг даалгаварт хариу ирүүлээгүй
БНХАУ, ОХУ стратегийн түншлэлийн харилцаагаа гүнзгийрүүлэхээ мэдэгдлээ
Номын баяраар сонгуулийн санал өгөх үйл явцыг танилцуулна
Мандатын тооноос илүү эсвэл дутуу нэр дэвшигч сонговол санал хүчингүйд тооцно
“Нээлттэй ирээдүй” арга хэмжээ Дархан, Эрдэнэт, Хөвсгөл аймагт...
“ХӨГЖЛИЙН БЭРХШЭЭЛТЭЙ ИРГЭНИЙ НИЙГМИЙН ХАМГААЛЛЫН ТУХАЙ” ХУУЛИЙН ШИНЭЧИЛСЭН НАЙРУУЛГЫН ТӨСЛИЙГ УИХ-Д ӨРГӨН МЭДҮҮЛНЭ
“Олон улсын гэр бүлийн өдөр”-өөр 70 хос хуримлалаа
Замын хөдөлгөөнд оролцохдоо ачаа тээврийн битүүмжлэлээ шалгаарай
Голомт банк олон улсын зах зээл дээр анхны бондоо амжилттай гаргалаа
М.Анхцэцэг гурав дахь олимпдоо оролцоно
Махыг хэрхэн зөв амт оруулах вэ?
Мах бол манай монголчуудын хоол хүнсний үндсэн бүтээгдэхүүн билээ. Махыг чанахаас гадна амтлаж олон янзаар шарж, хуурж иддэг. Тэгвэл махыг амт оруулах зарим зөвлөгөөг хүргэе.
-Таны амтлах гэж буй мах тасалгааны температурт бүрэн гэсгэлэн байх хэрэгтэй. Хөлдүү махыг хэзээ ч амтладаггүй. Гадна талаасаа гэссэн ч дотор болон зарим хэсгээрээ хөлдүү бүрэн гэсээгүй махыг амтлахад амт чанар төдийлөн сайн шингэдэггүй. Мөн өөх ихтэй махыг амтлахад өөх нь амтлагчны амтыг цул мах шиг сайн тогтоож чаддаггүй байна. Махыг шарах гэж байгаа бол 1-1,5см -аас илүүгүй зузаантай, хавтгай байх нь хамгийн тохиромжтой.
-Мөн аливаа махыг шарахын өмнө шарахад болон идэхэд хялбар, зөөлөн байлгах үүднээс зориулалтын мах зөөллөгч алхаар нүдэж зөөллөж болдог.
-Дэлхий дээр мах, махан бүтээгдэхүүнийг чанаж, шарахад амтладаг маш олон төрлийн байгалийн гаралтай амтлагчууд байдаг. Бүх төрлийн махыг амтлахад хэрэглэгддэг үндсэн амтлагч бол давс, харперц, улаан чинжүү, нимбэг, сармис, сонгино байдаг. Эдгээрээс гадна цагаан гаа, орегано, розмарин, паприка гээд нэрлээд баршгүй олон нэр төрөлтэй амтлагч бий. Та ямар төрлийн мах амт оруулах гэж буйгаас шалтгаалан амт оруулагчаа сонгоорой.
0 Сэтгэгдэл