Билгийн

Доллар (USD)

Улаанбаатар

Шүүгч М.Нямжаргал ОХУ-д зохион байгуулагдаж буй олон улсын тэмцээний шүүгчээр ажиллаж байна “Цагаан алт” хөтөлбөрийн дүнд түүхий эдийн 70 орчим хувийг дотоодын үйлдвэрлэгчид бэлтгэлээ НИТХ-ын зөвлөлийн хуралдаанаар нийслэлийг 2026-2030 онд хөгжүүлэх таван жилийн төлөвлөгөөг хэлэлцлээ Монгол Улсын Их Хурлын чуулганы хуралдааны дэгийн тухай хуульд нэмэлт, өөрчлөлт оруулах тухай хуулийн төслийг өргөн мэдүүлэв Хяналтын болон бүтээмжийн менежер, сайд нарын зөвлөхүүдийг цомхотгож, дэд сайд нарыг томиллоо Шадар сайд Х.Ганхуягаар ахлуулсан ажлын хэсэг "Алтанбулаг" чөлөөт бүсэд ажиллалаа Дампуурсан банкуудад байршиж байсан төрийн өмчийн хөрөнгүүдийг буцаан төвлөрүүлэх ажлын хэсгийн явцтай танилцана МАН-ын Удирдах зөвлөлөөр дэд сайд сайд нар тодорно Нийслэлийн ИТХ-ын дарга А.Баяр Цагдаагийн ерөнхий газарт ажиллав ЭЗБХ: С.Наранцогтыг Монголбанкны Ерөнхийлөгчийн албан тушаалд томилохыг дэмжив
БШУ-ны сайд Л.Энх-Амгалан:Хоолны зардлын тодорхой хувийг эцэг, эхээр нь төлүүлэх тогтолцоонд шилжих нь зүйтэй

 

Нийслэлийн Иргэдийн Төлөөлөгчдийн Хурлын ээлжит чуулганд Боловсрол, Шинжлэх Ухааны сайд Л.Энх-Амгалан боловсролын салбарын хүртээмж, нөхцөл байдлын талаар мэдээлэл өгч байна. 

Энэ үеэр БШУ-ны сайд Л.Энх-Амгалан " 2022 оноос эхлэн сургууль, цэцэрлэг гүйцэтгэлд суурилсан чанарын үнэлгээг хийсэн. Энэ үнэлгээг жил бүр хийнэ. Үнэлгээг хийхдээ манай улсын сургалтын хөтөлбөр, сурах бичиг, багш нарын заах ур чадвар чанарын шаардлага хангаж байгаа эсэхийг нэн түрүүнд судалсан.

Сургууль, цэцэрлэгийн хоолыг хариуцдаг төрийн өмчит дөрвөн компани бий. Үүнийг эргэж харахгүй бол болохгүй байна. Өөрийн гал тогоотой сургууль ховор бөгөөд хүүхэд авах ёстой калорынхоо 40 хүрэхгүй хувийг л авч байна.

Цэцэрлэгийн хүүхдийн хоолны мөнгийг эцэг, эхтэй нь хуваалцдаг байсан тогтолцоо саяхныг хүртэл байсан. Иймд ирэх есдүгээр сарын 1-нээс сургуулийн өмнөх боловсролын байгууллагын хоолны зардлын тодорхой хувийг эцэг, эхээр нь төлүүлэх тогтолцоонд шилжих нь зүйтэй гэж байгаа" хэмээв.

 

0 Сэтгэгдэл
Хамгийн их уншсан