"ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ" ХК-ИЙН БҮХ ЦАГ ҮЕИЙН НҮҮРСНИЙ ЭКСПОРТЫН ХОНОГИЙН ДЭЭД ХЭМЖЭЭГ ШИНЭЧЛЭН ТОГТООЛОО
Алтан цомын барилдааныг М-Си-Эс Энержи , Апу скайтел багууд 46 даваагаар тэргүүлж байна
“Гермес” худалдааны төвийн нүхэн гарцын туннелийн их биеийн бүтээцийг түлхэх технологиор хийж дууслаа
“МУЗЕЙН ЭРДЭМ ШИНЖИЛГЭЭНИЙ АЖИЛ” СУРГАЛТ ЗОХИОН БАЙГУУЛАГДЛАА
Нэгдүгээр тойрог зам төсөл хэрэгжсэнээр хотын төвөөр дамжих тээврийн эрчим нэмэгдэнэ
Голомт банк Монголын Волейболын Холбоотой хамтран ажиллах гэрээг үзэглэлээ
НӨАТ-ын сугалааны тохирол маргааш явагдана
Гашуунсухайт–Ганцмод боомтын хил дамнасан төмөр замын төслийн барилга угсралтын ажил хэвийн үргэлжилж байна
Хүүхдийн тусламжийн 108 утсанд долоон хоногийн хугацаанд 1575 дуудлага иржээ
СХД-ийн 32 дугаар хороонд 280 хүүхдийн хүчин чадалтай бага сургууль, цэцэрлэгийн цогцолборыг ашиглалтад орууллаа
Хоолны хэрэгслийн хэлбэр, өнгө амтлах чадварт нөлөөлдөг

Их Британийн Оксфордын их сургуулийн судлаачид аяга, таваг, халбага, сэрээ, хутга гэх мэт хоолны хэрэгслийн өнгө, хэлбэр, жингийн үл мэдэг өөрчлөлтүүд хоол хэр амттай, өег санагдах эсэхэд нөлөөлдөг болохыг тогтоожээ. Тухайлбал, хоолны өнгө аяга ба таваг эсвэл халбага ба сэрээний өнгө хоорондын ялгаа их чухал үүрэгтэй.
Эрдэмтэд янз бүрийн хэлбэр, өнгө бүхий хоолны хэрэгсэл хоолны амтанд яаж нөлөөлдгийг судлахын тулд сайн дурынхныг оролцуулан жимстэй тараг амтлуулж туршилт хийжээ. Ингэхэд цагаан өнгөтэй, хуванцар халбагаар тараг идсэн хүмүүс амтыг нь өөр өнгийн халбагаар идэснээс илүү амттай, өтгөн, үнэтэй бүтээгдэхүүнийх шиг болгож байна гэжээ. Хутганы үзүүрээр тарагыг идсэн хүмүүс илүү шорвог мэт санагдлаа гэсэн байна.
Тиймээс цаашид энэ нээлтийн тусламжтайгаар хүмүүсийн амтлах мэдрэмжийг шаардлагатай байдлаар өөрчлөн тохируулах замаар давс, элсэн чихэр гэх мэт бүтээгдэхүүний хэмжээг багасгах эсвэл ихэсгэн эрүүл мэндэд үзүүлэх сөрөг нөлөөг нь багасгах боломжтой болно. Мөн хүнсний үйлдвэрлэгчид бүтээгдэхүүнээ худалдан авагчдад илүү тааламжтай болгон борлуулалтаа нэмэгдүүлэх боломжтой болох юм.

Их Британийн Оксфордын их сургуулийн судлаачид аяга, таваг, халбага, сэрээ, хутга гэх мэт хоолны хэрэгслийн өнгө, хэлбэр, жингийн үл мэдэг өөрчлөлтүүд хоол хэр амттай, өег санагдах эсэхэд нөлөөлдөг болохыг тогтоожээ. Тухайлбал, хоолны өнгө аяга ба таваг эсвэл халбага ба сэрээний өнгө хоорондын ялгаа их чухал үүрэгтэй.
Эрдэмтэд янз бүрийн хэлбэр, өнгө бүхий хоолны хэрэгсэл хоолны амтанд яаж нөлөөлдгийг судлахын тулд сайн дурынхныг оролцуулан жимстэй тараг амтлуулж туршилт хийжээ. Ингэхэд цагаан өнгөтэй, хуванцар халбагаар тараг идсэн хүмүүс амтыг нь өөр өнгийн халбагаар идэснээс илүү амттай, өтгөн, үнэтэй бүтээгдэхүүнийх шиг болгож байна гэжээ. Хутганы үзүүрээр тарагыг идсэн хүмүүс илүү шорвог мэт санагдлаа гэсэн байна.
Тиймээс цаашид энэ нээлтийн тусламжтайгаар хүмүүсийн амтлах мэдрэмжийг шаардлагатай байдлаар өөрчлөн тохируулах замаар давс, элсэн чихэр гэх мэт бүтээгдэхүүний хэмжээг багасгах эсвэл ихэсгэн эрүүл мэндэд үзүүлэх сөрөг нөлөөг нь багасгах боломжтой болно. Мөн хүнсний үйлдвэрлэгчид бүтээгдэхүүнээ худалдан авагчдад илүү тааламжтай болгон борлуулалтаа нэмэгдүүлэх боломжтой болох юм.
0 Сэтгэгдэл























