Билгийн

Доллар (USD)

Улаанбаатар

Шилдэг залуу эрдэмтэн, эмч нар Ерөнхийлөгчийн нэрэмжит шагнал хүртлээ Г.Занданшатар: Хүнсний хувьсгалыг үргэлжлүүлнэ “ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ" ХК 2025 ОНЫ 12 САРЫН 12-НЫ БАЙДЛААР 1,6 ИХ НАЯД ТӨГРӨГИЙН ТАТВАР ТӨЛӨӨД БАЙНА Фото сурвалжилга: Хотын нэг өдөр Оюу толгойн асуудлаарх өнөөдрийн нотлох баримтыг шинжлэн судлах сонсголд 95 гэрч оролцоно Налайх дүүрэгт монгол өв уламжлал, ёс заншлын өргөө 100 ортой цэцэрлэгийн барилга угсралтын ажил дууслаа “ИХ ТҮМЭН САНААЧИЛГА” ХӨТӨЛБӨРИЙН АЯЛАЛ ЖУУЛЧЛАЛЫН ЗӨВЛӨЛИЙН 16 ДУГААР УУЛЗАЛТ БОЛЛОО СУРАГЧДЫН ДУНД "ETT-HERO 15/15" АЯЛАЛ ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА 2025 ОНЫ НҮҮРСНИЙ ЭКСПОРТЫН ХОНОГИЙН ДЭЭД ХЭМЖЭЭГ ШИНЭЧЛЭН ТОГТООЛОО Евразийн эдийн засгийн холбоотой байгуулах худалдааны түр хэлэлцээрийг соёрхон батлах болон Стратегийн ач холбогдол бүхий бүтээгдэхүүний хангамж, нийлүүлэлтийг дэмжих тухай хуулийн төслүүдийг хэлэлцэв
Төмсний ороомог
Орц: 1 порц
төмс 1 ш /том/
лууван 1 ш
нойтон дүпү 20-30 гр
мөөг 20 гр
өргөст хэмх 10 гр
улаан лооль 10 гр
давс, перец, ногооны амтлагч
зөөхийтэй томатны сүмс 100 гр

1.Арилгасан түүхий төмсний голыг нарийн хурц хутгаар хөндийлөн ухаж авна. Хөндийлсөн төмсийг ногооны амтлагч, давстай усанд дутуу чанаж болгоно.
2.Дүпүг жижиглэн хэрчинэ. Лууванг чанана. Мөөгийг дэвтээж чанаад жижиглэн хэрчинэ. Төмсний голоос ухаж авсан хэсгийг жижиглэн хэрчинэ. Өргөст хэмх, улаан лоолийг шоо дөрвөлжин хэрчинэ. Бүх ногоог нийлүүлэн давс, перец, ногоо амтлагчаар тохируулан амталж шанз бэлэн болно.
3.Бэлтгэсэн шанзаар төмсний голыг дүүргэж чигжиж хийгээд жигнүүрт өрж 10-15 минут жигнэж болгоно.
4.Шанзалж жигнэсэн төмсийг тавагт гаргаж сүмс дусааж чанасан луувангаар чимэглэнэ. 
0 Сэтгэгдэл
Хамгийн их уншсан