АН-ынхан Ерөнхий сайдыг огцруулахаар гарын үсэг цуглуулж эхэлжээ
Маргаашаас ихэнх нутгаар цас орж, цасан шуурга шуурна
Хавдар судлалын төв мэс заслын эмчилгээндээ робот ашиглана
“ЮНЕСКО-Д БҮРТГҮҮЛСЭН МОНГОЛЫН СОЁЛЫН БИЕТ БУС ӨВҮҮД” СЭДЭВТ ШУУДАНГИЙН МАРКИЙН АНХНЫ ӨДРИЙН НЭЭЛТИЙН АРГА ХЭМЖЭЭНИЙ БОЛЛОО
ОУХМ О.Уранбаяр “Оны шилдэг цэвэр ялалт” төрөлд нэр дэвшлээ
Төрийн хяналт шалгалтын тогтолцоог боловсронгуй болгох үүрэг бүхий Ажлын хэсгийн хуралдаан болов
“The MongolZ” багийг Монгол Улсын Соёлын элчээр томилов
Голомт банк “Оны онцлох хүүхэд” арга хэмжээг дэмжин ажиллаа
Х.Нямбаатар: Амар тайван, аюулгүй Улаанбаатар хотыг бий болгох зорилгоор цагдаагийн байгууллагад технологийн дэвшлийг нэвтрүүлж байна
Шадар сайд Х.Ганхуяг ОХУ-ын байгалийн нөөц, экологийн сайд А.А.Козловыг хүлээн авч уулзжээ
Смүүтиг хэрэглэж заншицгаая
1. Ус ихээр агуулдаг
Тараг болон сүүгээр хийсэн смүүти нь дотроо их хэмжээний ус агуулдаг учраас биед маш маг их тустай бөгөөд тогтмол ууснаар биеийг чийгшүүлж, нүүр царайг өнгөлөг болгоно.
2. Хүч тамир оруулна
Смүүтигийн цөөн хэдэн төрөл нь хүнд маш их эрчим хүч өгөх шидтэй байдаг. Тараг болон зөгийн балыг хольсноор их хэмжээний В амин дэмбий болох учир хоол хүнсийг энерги болгон хувиргахад тусална.
3. Тархины үйл ажиллагааг сайжруулна
Нэрс жимс нь үл исэлдүүлэгч бодисын эх үүсвэр учраас тархи болон зүрхний үйл ажиллагааг маш сайн дэмжиж өгдөг. Түүнчлэн бага зэрэг шанцайг нэмж өгвөл цусан дахь сахарын хэмжээг хэвийн болгож глюкозын хэмжээг багасгадаг.
4. Уургийн хэмжээг нэмэгдүүлнэ
Маалинга, хулуу, самар, бүйлсний үрэнд уураг их учир биеийн жинг хэвийн хэмжээнд тавьдаг.
5. Хоол боловсруулах үйл ажиллагааг хурдасгана
Авокадо, ногоон алим, лийр зэрэг нь ус, витамин агуулах тул ходоодны хүчлийг багасгаж хоолны шингэцийг сайжруулдаг.
Хүний биед хамгийн хэрэгтэй зүйл бол жимс билээ. Тэгвэл жимсийг ашиглан хэрэглэж болох хүний биед хамгийн ашиг тустай ундаа бол “смүүти” юм. Энгийн цэвэршүүлсэн жүүснээс ялгагдах гол онцлог нь хөлдөөсөн эсвэл хөргөсөн байдлаар хольцын ширхгийг ашиглан өтгөнөөр найруулж төрөл бүрийн самартай хэрэглэдэг. Ерөнхийдөө 1960-аад оны сүүлээс эхлэн АНУ-ын зарим зайрмагны газар болон эрүүл хооллох төвүүд хэрэглэж эхэлсэн энэ ундааг 1990 оноос эхлэн кофены газрууд санал болгож эхэлжээ. Ингээд та бүхэнд хүний хамгийн тустай жимсээр хийж болох смүүтиг танилцуулж байна. Түүнчлэн спортоор хичээллэдэг хүмүүст энэ төрлийн ундааг ихээр хэрэглэдэг.
1. Ус ихээр агуулдаг
Тараг болон сүүгээр хийсэн смүүти нь дотроо их хэмжээний ус агуулдаг учраас биед маш маг их тустай бөгөөд тогтмол ууснаар биеийг чийгшүүлж, нүүр царайг өнгөлөг болгоно.2. Хүч тамир оруулна
Смүүтигийн цөөн хэдэн төрөл нь хүнд маш их эрчим хүч өгөх шидтэй байдаг. Тараг болон зөгийн балыг хольсноор их хэмжээний В амин дэмбий болох учир хоол хүнсийг энерги болгон хувиргахад тусална.3. Тархины үйл ажиллагааг сайжруулна
Нэрс жимс нь үл исэлдүүлэгч бодисын эх үүсвэр учраас тархи болон зүрхний үйл ажиллагааг маш сайн дэмжиж өгдөг. Түүнчлэн бага зэрэг шанцайг нэмж өгвөл цусан дахь сахарын хэмжээг хэвийн болгож глюкозын хэмжээг багасгадаг. 4. Уургийн хэмжээг нэмэгдүүлнэ
Маалинга, хулуу, самар, бүйлсний үрэнд уураг их учир биеийн жинг хэвийн хэмжээнд тавьдаг.5. Хоол боловсруулах үйл ажиллагааг хурдасгана
Авокадо, ногоон алим, лийр зэрэг нь ус, витамин агуулах тул ходоодны хүчлийг багасгаж хоолны шингэцийг сайжруулдаг.
0 Сэтгэгдэл























