Төрийн хяналт шалгалтын тогтолцоог боловсронгуй болгох үүрэг бүхий Ажлын хэсгийн хуралдаан болов
“The MongolZ” багийг Монгол Улсын Соёлын элчээр томилов
Голомт банк “Оны онцлох хүүхэд” арга хэмжээг дэмжин ажиллаа
Х.Нямбаатар: Амар тайван, аюулгүй Улаанбаатар хотыг бий болгох зорилгоор цагдаагийн байгууллагад технологийн дэвшлийг нэвтрүүлж байна
Шадар сайд Х.Ганхуяг ОХУ-ын байгалийн нөөц, экологийн сайд А.А.Козловыг хүлээн авч уулзжээ
ТӨК-иудын орлогын 56 хувь, цэвэр ашгийн 89 хувийг “Эрдэнэс Тавантолгой” ХК, “Эрдэнэт үйлдвэр” бүрдүүлжээ
Дэлбэрэлтэд өртсөн 207 дугаар байрыг буулгаж дууслаа
“Инновацын эзэд” 2025 уралдаант нэвтрүүлгийн I шатны шалгаруулалт үргэлжилж байна
С.Бямбацогт: ТӨХК-иудын хувьцааг олон нийтэд нээлттэй арилжаална
Амгалан дулааны станц хаягдал усыг дахин ашиглаж эхэллээ
Хятадад ургуулсан цай мэдрэлд хөнөөлтэй
Ихэнх төрлийн цайнд хар тугалга агуулагддаг тул жирэмсэн болон хөхүүл эмэгтэйчүүдэд хортой нөлөө үзүүлэх магадлалтай гэж Канадын Алберта их сургуулийн судалгаагаар тодорхойлжээ.
Өчүүхэн хэмжээний хар тугалга ч хүүхдийн өсөлтөд аюултай аж. Цайн дундаа Хятадад үйлдвэрлэсэн цай илүү аюултай байна. Учир нь цай ургах явцдаа ч үйлдвэрийн хорт бодисыг өөртөө шингээж байдаг. Хятадад үйлдвэрлэсэн, органик цайг 15 минут буцалгахад хар тугалга нэн ихээр ялгарчээ. Харин Энэтхэг, Шри-Ланкад үйлдвэрлэсэн цайг уухад гэмгүй гэнэ.
Судалгаанд нэртэй 30 брэндийн цайг хамруулан, гурван минут буцалгахад 73 хувь, 15 минут буцалгахад 83 хувь нь таван микрограмаас дээш хэмжээний хар тугалгыг ялгаруулсан байна. Энэ нь байх ёстой хэмжээнээс давсан үзүүлэлт биш хэдий ч эмэгтэйчүүд өдөрт гурваас дөрвөн аяга уувал аюул учруулах хэмжээ юм.
Хар тугалга хүний биед хуримтлагдсанаар IQ үзүүлэлт буурч, оюун ухаан балартах, үхэлд хүргэх аюултай аж.
бидний уугаад байгаа гүрж гээд бгаа цайнд итгэж болох юм боловуу
gvrj nogoon tsaigaa uutsgaa
hohi chin av av, anhuuruulj baihad soliordog ***** .ugaasaa usaa uugaad talhaa ideed amidar tegvel eruul.
ХУЖАА БАРААГААР АМЬДРАЛАА ЗАЛГУУЛДАГ МОНГОЛЧУУД АВАХГҮЙ ГЭЭД ЯАХ ЮМ.
hujaagaas oruulj irdeg seterhii zuuch dan hor gj bod
Ихэнх төрлийн цайнд хар тугалга агуулагддаг тул жирэмсэн болон хөхүүл эмэгтэйчүүдэд хортой нөлөө үзүүлэх магадлалтай гэж Канадын Алберта их сургуулийн судалгаагаар тодорхойлжээ.Өчүүхэн хэмжээний хар тугалга ч хүүхдийн өсөлтөд аюултай аж. Цайн дундаа Хятадад үйлдвэрлэсэн цай илүү аюултай байна. Учир нь цай ургах явцдаа ч үйлдвэрийн хорт бодисыг өөртөө шингээж байдаг. Хятадад үйлдвэрлэсэн, органик цайг 15 минут буцалгахад хар тугалга нэн ихээр ялгарчээ. Харин Энэтхэг, Шри-Ланкад үйлдвэрлэсэн цайг уухад гэмгүй гэнэ.
Судалгаанд нэртэй 30 брэндийн цайг хамруулан, гурван минут буцалгахад 73 хувь, 15 минут буцалгахад 83 хувь нь таван микрограмаас дээш хэмжээний хар тугалгыг ялгаруулсан байна. Энэ нь байх ёстой хэмжээнээс давсан үзүүлэлт биш хэдий ч эмэгтэйчүүд өдөрт гурваас дөрвөн аяга уувал аюул учруулах хэмжээ юм.
Хар тугалга хүний биед хуримтлагдсанаар IQ үзүүлэлт буурч, оюун ухаан балартах, үхэлд хүргэх аюултай аж.
0 Сэтгэгдэл
2014.02.15
2014.01.20
2014.01.20
2014.01.20
2014.01.20























