Ерөнхий сайд Л.Оюун-Эрдэнэ: Засгийн газар “20 минутын хот” концепцийг хэрэгжүүлэх эрхзүйн цогц реформыг УИХ-д өргөн барьж байна
“Улаанбаатар марафон 2024” олон улсын гүйлтэд оролцогчдын бүртгэл үргэлжилж байна
МТА:Тээврийн хэрэгслийн албан татвараа зургаадугаар сарын 1-нээс өмнө төлөөрэй
“Учиртай гурван толгой” дуурийг Д.Сүхбаатарын талбайд тоглоно
Гудамж, талбайн цэвэрлэгээний шинэ төхөөрөмжийг хүлээлгэн өглөө
Өнөөдрөөс нээгдэж байгаа авто замууд
Хавдрын тусламж үйлчилгээний 45 хувийг ХСҮТ дангаараа үзүүлдэг
УУЛ УУРХАЙ, ХҮНД ҮЙЛДВЭРИЙН ДЭД САЙД Б.УЯНГА “ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ” ХК-ИЙН УУРХАЙД АЖИЛЛАВ
Шар өвс шатааж, гал алдсан иргэдэд хариуцлага тооцож байна
Улаанбаатар хотын ундны усны нөөцийг нэмэгдүүлэхээр “Туул усан цогцолбор” төслийг хэрэгжүүлнэ
Боловсруулсан махан бүтээгдэхүүн хорт хавдар үүсгэдэг
Шарсан гахайн мах, зайдас, хиам зэрэг боловсруулсан махан бүтээгдэхүүн хорт хавдар үүсгэдэг гэж Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллага /ДЭМБ/ мэдэгджээ.
Өдөрт 50 гр боловсруулсан мах буюу хоёр хэрчим шарсан гахайн мах хэрэглэх нь бүдүүн гэдэсний хорт хавдар үүсэх магадлалыг 18 хувиар ихэсгэдэг байна.
Үүнээс гадна, шүүрхий мах хорт хавдар үүсгэх хүчин зүйл байж магадгүй аж. Гэхдээ маханд эрүүл мэндэд тустай зүйл бийг ДЭМБ онцлон тэмдэглэжээ.
Шүүрхий болон боловсруулсан махнаас татгалз гэж хэлээгүй ч хэрэглээгээ бууруулах хэрэгтэй гэж ойлгуулахын тулд ийм мэдээлэл өгсөн гэж Их Британийн Хорт хавдар судлалын төв мэдэгдэв. Мөн гахайн махан хавчуургатай талхыг хааяа идвэл хор бага учруулах ажээ.
0 Сэтгэгдэл