Шилдэг залуу эрдэмтэн, эмч нар Ерөнхийлөгчийн нэрэмжит шагнал хүртлээ
Г.Занданшатар: Хүнсний хувьсгалыг үргэлжлүүлнэ
“ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ" ХК 2025 ОНЫ 12 САРЫН 12-НЫ БАЙДЛААР 1,6 ИХ НАЯД ТӨГРӨГИЙН ТАТВАР ТӨЛӨӨД БАЙНА
Фото сурвалжилга: Хотын нэг өдөр
Оюу толгойн асуудлаарх өнөөдрийн нотлох баримтыг шинжлэн судлах сонсголд 95 гэрч оролцоно
Налайх дүүрэгт монгол өв уламжлал, ёс заншлын өргөө 100 ортой цэцэрлэгийн барилга угсралтын ажил дууслаа
“ИХ ТҮМЭН САНААЧИЛГА” ХӨТӨЛБӨРИЙН АЯЛАЛ ЖУУЛЧЛАЛЫН ЗӨВЛӨЛИЙН 16 ДУГААР УУЛЗАЛТ БОЛЛОО
СУРАГЧДЫН ДУНД "ETT-HERO 15/15" АЯЛАЛ ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА
2025 ОНЫ НҮҮРСНИЙ ЭКСПОРТЫН ХОНОГИЙН ДЭЭД ХЭМЖЭЭГ ШИНЭЧЛЭН ТОГТООЛОО
Евразийн эдийн засгийн холбоотой байгуулах худалдааны түр хэлэлцээрийг соёрхон батлах болон Стратегийн ач холбогдол бүхий бүтээгдэхүүний хангамж, нийлүүлэлтийг дэмжих тухай хуулийн төслүүдийг хэлэлцэв
Синнамонтой ороомог


Орц: (10-12 ш)
гурил 600 гр
цөцгийн тос 60 гр
сүү 300 мл
өндөг 2 ш
давс 6 гр
ванилиний сахар 1 жижиг уут
ус бага зэрэг
Шанзанд: бор элсэн чихэр 200 гр
цөцгийн тос 80 гр
синнамон 5 гр
1.Шанзанд орох элсэн чихэр, цөцгийн тос, синнамоныг нийлүүлж багсарна.
2.Зуурмагт орох орцыг саванд нийлүүлэн хийж зуурна. Зуурмаг гарт наалдахгүй, их өтгөн их шингэн биш дундаж зуураад амраана.
3.Гурилаа жигд дөрвөлжин элдэнэ. Бэлтгэсэн шанзаа жигд дэвсээд хуйлна. Хуйлахдаа хамгийн үзүүр хэсгийг өндөг түрхэж нааж өгнө. Хуйлсан гурилаа 10-12 хувааж зүснэ.
4.Тэвшин дээр ороомогоо өрж тавиад өндгөөр өнгөлж 10-15 минут байлган хөөлгөнө. Ингээд 180-200 хэм хүртэл халаасан шарах шүүгээнд хийж 8-10 минут жигнэнэ.
0 Сэтгэгдэл























