Шилдэг залуу эрдэмтэн, эмч нар Ерөнхийлөгчийн нэрэмжит шагнал хүртлээ
Г.Занданшатар: Хүнсний хувьсгалыг үргэлжлүүлнэ
“ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ" ХК 2025 ОНЫ 12 САРЫН 12-НЫ БАЙДЛААР 1,6 ИХ НАЯД ТӨГРӨГИЙН ТАТВАР ТӨЛӨӨД БАЙНА
Фото сурвалжилга: Хотын нэг өдөр
Оюу толгойн асуудлаарх өнөөдрийн нотлох баримтыг шинжлэн судлах сонсголд 95 гэрч оролцоно
Налайх дүүрэгт монгол өв уламжлал, ёс заншлын өргөө 100 ортой цэцэрлэгийн барилга угсралтын ажил дууслаа
“ИХ ТҮМЭН САНААЧИЛГА” ХӨТӨЛБӨРИЙН АЯЛАЛ ЖУУЛЧЛАЛЫН ЗӨВЛӨЛИЙН 16 ДУГААР УУЛЗАЛТ БОЛЛОО
СУРАГЧДЫН ДУНД "ETT-HERO 15/15" АЯЛАЛ ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА
2025 ОНЫ НҮҮРСНИЙ ЭКСПОРТЫН ХОНОГИЙН ДЭЭД ХЭМЖЭЭГ ШИНЭЧЛЭН ТОГТООЛОО
Евразийн эдийн засгийн холбоотой байгуулах худалдааны түр хэлэлцээрийг соёрхон батлах болон Стратегийн ач холбогдол бүхий бүтээгдэхүүний хангамж, нийлүүлэлтийг дэмжих тухай хуулийн төслүүдийг хэлэлцэв
Аджика гэж юу вэ?

Энэ бол ханхийсэн халуун амттай, кавказ амтлагч бөгөөд хүн бүр л дуртай байдаг амтлагчдын нэг юм. Гэхдээ хол хүнсэндээ байнга хэрэглээд байдаггүй учир нь бие махбодод ихээр хэрэглэх нь зохимжгүй хэмээн үздэгтэй холбоотой. Тэгвэл одоо та бүхэндээ аджиканы орц найрлагын тухай, мөн ашиг тусын тухай товчхон мэдээлэл хүргэхээс гадна амттай аджика бэлтгэх жор танилцуулъя.
Аджиканы ашигтай тал
• Хоолны дуршил нэмэгдүүлдэг. Хоолны дуршил нэмэгдүүлснээр хоолонд дуртай болох, биеийн жингээ нэмэхийг хүсч байгаа хүмүүст таргалуулах сайн талтай.
• Хоол боловсруулалтыг эрчимжүүлж өгдөг. Ийм учраас аджикагаар амталж хийсэн хоол нь бие махбдод өөх тос болон хуримтлагдаж үлдэхгүйгээр сайтар хурдан шингэнэ гэсэн үг.
• Бие махбодод байгаа мөн шимэгчлэн амьдардаг хортой бичил биетнүүдийг устгадаг. Ийм учраас кавказчууд ханиад томууны дэгдэлтийн үед болон урьдчилан сэргийлэх зорилгоор аджикатай хоол хүнсийг түлхүү бэлтгэж хэрэглэдэг байна.
• Цусны эргэлтийг эрчимжүүлдэг.
• Суданы хананд холестерин үүсэхээс сэргийлдэг. Иймээс аджика нь зүрх судасны өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх сайн амтлагчид тооцогддог.
• Эрчүүдийн үр тогтоох чадварыг дээшлүүлдэг.

Аджиканы ашигтай тал
• Хоолны дуршил нэмэгдүүлдэг. Хоолны дуршил нэмэгдүүлснээр хоолонд дуртай болох, биеийн жингээ нэмэхийг хүсч байгаа хүмүүст таргалуулах сайн талтай.
• Хоол боловсруулалтыг эрчимжүүлж өгдөг. Ийм учраас аджикагаар амталж хийсэн хоол нь бие махбдод өөх тос болон хуримтлагдаж үлдэхгүйгээр сайтар хурдан шингэнэ гэсэн үг.
• Бие махбодод байгаа мөн шимэгчлэн амьдардаг хортой бичил биетнүүдийг устгадаг. Ийм учраас кавказчууд ханиад томууны дэгдэлтийн үед болон урьдчилан сэргийлэх зорилгоор аджикатай хоол хүнсийг түлхүү бэлтгэж хэрэглэдэг байна.
• Цусны эргэлтийг эрчимжүүлдэг.
• Суданы хананд холестерин үүсэхээс сэргийлдэг. Иймээс аджика нь зүрх судасны өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх сайн амтлагчид тооцогддог.
• Эрчүүдийн үр тогтоох чадварыг дээшлүүлдэг.
0 Сэтгэгдэл




















