Шүүгч М.Нямжаргал ОХУ-д зохион байгуулагдаж буй олон улсын тэмцээний шүүгчээр ажиллаж байна
“Цагаан алт” хөтөлбөрийн дүнд түүхий эдийн 70 орчим хувийг дотоодын үйлдвэрлэгчид бэлтгэлээ
НИТХ-ын зөвлөлийн хуралдаанаар нийслэлийг 2026-2030 онд хөгжүүлэх таван жилийн төлөвлөгөөг хэлэлцлээ
Монгол Улсын Их Хурлын чуулганы хуралдааны дэгийн тухай хуульд нэмэлт, өөрчлөлт оруулах тухай хуулийн төслийг өргөн мэдүүлэв
Хяналтын болон бүтээмжийн менежер, сайд нарын зөвлөхүүдийг цомхотгож, дэд сайд нарыг томиллоо
Шадар сайд Х.Ганхуягаар ахлуулсан ажлын хэсэг "Алтанбулаг" чөлөөт бүсэд ажиллалаа
Дампуурсан банкуудад байршиж байсан төрийн өмчийн хөрөнгүүдийг буцаан төвлөрүүлэх ажлын хэсгийн явцтай танилцана
МАН-ын Удирдах зөвлөлөөр дэд сайд сайд нар тодорно
Нийслэлийн ИТХ-ын дарга А.Баяр Цагдаагийн ерөнхий газарт ажиллав
ЭЗБХ: С.Наранцогтыг Монголбанкны Ерөнхийлөгчийн албан тушаалд томилохыг дэмжив
Алимны чанамалтай бин
Орц: (6 порц)
хуурай улаан дарс 100 мл
ус 200 мл
элсэн чихэр 60-70 гр
шинэ ваниль 1 ш (нунтаг ванилин хэрэглэж болно)
ногоон алим 3 ш
Бинд: гурил 100 гр
элсэн чихэр 20 гр
чимх давс
үйрүүлсэн нимбэгний хальс чимх
өндөг 1 ш
сүү 170 мл
цөцгийн тос 20 гр
ургамлын тос

1.Ванилийг уртааш нь 2 хувааж хэрчинэ. Саванд дарс, ус, элсэн чихэр, ваниль хийж 5 минут буцалгана.
2.Алимыг хальслаад, үртэй голыг нь салгаж цэвэрлээд зөөлөн эдийг нь зузаан том хэмжээтэй байхаар хэрчинэ. Саванд хэрчсэн алимаа нэмж хийгээд галыг нь багасгаж чанах бөгөөд үе үе хутгаж өгөх ба сиропыг өтгөртөл нь чанана. Гал дээрээс гаргаад тасалгааны хэмд хөргөөд дараа нь хөргөгч рүү шилжүүлж хийнэ.
3.Бин хийхдээ: Саванд шигшсэн гурил, элсэн чихэр, давс, нимбэгний хальсыг нийлүүлэн хийж холино. Өөр саванд өндөг, сүүгээ нийлүүлэн хийж сайтар зуураад, 30 минут амраасны дараа дахин хурдтайгаар хэсэг хутгаад гурил дээр нэмж зуурна.
4.Цөцгийн тосыг хайлуулаад, зуурмаг дээр нэмж хутгана.
5.Хайруулын тавгийг бага хэмжээний тосоор тослоод, зуурмагнаас бага багаар тасдан хийж аль болох нимгэн бин байхаар хайруулын тавгийг тойруулах маягаар хөдөлгөж зуурмагийг аль болохоор сайн тарааж өгнө. Бинг 1 минут шарах бөгөөд нөгөө талаар нь эргүүлэн 30сек шараад халаасан тавган дээр гаргаж тавина. Иймэрхүү маягаар зуурмагаараа бин шарж дуусгана.
5.Бэлэн болсон бин тус бүр 1,5 х/х алим, сиропноос хийж рулет шиг хуйлаад порцлон таваглана.

хуурай улаан дарс 100 мл
ус 200 мл
элсэн чихэр 60-70 гр
шинэ ваниль 1 ш (нунтаг ванилин хэрэглэж болно)
ногоон алим 3 ш
Бинд: гурил 100 гр
элсэн чихэр 20 гр
чимх давс
үйрүүлсэн нимбэгний хальс чимх
өндөг 1 ш
сүү 170 мл
цөцгийн тос 20 гр
ургамлын тос

1.Ванилийг уртааш нь 2 хувааж хэрчинэ. Саванд дарс, ус, элсэн чихэр, ваниль хийж 5 минут буцалгана.
2.Алимыг хальслаад, үртэй голыг нь салгаж цэвэрлээд зөөлөн эдийг нь зузаан том хэмжээтэй байхаар хэрчинэ. Саванд хэрчсэн алимаа нэмж хийгээд галыг нь багасгаж чанах бөгөөд үе үе хутгаж өгөх ба сиропыг өтгөртөл нь чанана. Гал дээрээс гаргаад тасалгааны хэмд хөргөөд дараа нь хөргөгч рүү шилжүүлж хийнэ.
3.Бин хийхдээ: Саванд шигшсэн гурил, элсэн чихэр, давс, нимбэгний хальсыг нийлүүлэн хийж холино. Өөр саванд өндөг, сүүгээ нийлүүлэн хийж сайтар зуураад, 30 минут амраасны дараа дахин хурдтайгаар хэсэг хутгаад гурил дээр нэмж зуурна.
4.Цөцгийн тосыг хайлуулаад, зуурмаг дээр нэмж хутгана.
5.Хайруулын тавгийг бага хэмжээний тосоор тослоод, зуурмагнаас бага багаар тасдан хийж аль болох нимгэн бин байхаар хайруулын тавгийг тойруулах маягаар хөдөлгөж зуурмагийг аль болохоор сайн тарааж өгнө. Бинг 1 минут шарах бөгөөд нөгөө талаар нь эргүүлэн 30сек шараад халаасан тавган дээр гаргаж тавина. Иймэрхүү маягаар зуурмагаараа бин шарж дуусгана.
5.Бэлэн болсон бин тус бүр 1,5 х/х алим, сиропноос хийж рулет шиг хуйлаад порцлон таваглана.
0 Сэтгэгдэл
























