“Хүрээ цам-Даншиг наадам 2025” наадмын хөтөлбөр
Өнөөдөр Тэмээтэй хөшөөний уулзвараас Оргил худалдааны төв хүртэлх замыг хааж, шугам сүлжээг шинэчилнэ
ЦАГ АГААР: Улаанбаатарт өдөртөө 33 хэм дулаан
ЗГ: Дарамт, шахалт үзүүлдэг дарга нарыг цомхотгохыг Ерөнхий сайд Г.Занданшатар үүрэг болголоо
ЗГ: Гэрээ байгуулагдаагүй төсвийн хөрөнгөөр санхүүжүүлэхээр батлагдсан төсөл, арга хэмжээний санхүүжилт 535.9 тэрбум төгрөгийг хэмнэлтэд тооцлоо
“Дэлхийн эдийн засаг: Мөнгөний бодлогын үр нөлөө” сэдэвт олон улсын өндөр түвшний хурал болж байна
Э.Анхбаяр: 6-8 сартай хүүхдүүдэд улаанбурхан өвчний эсрэг вакцин хийж байна
Зам, тээврийн сайд Б.Дэлгэрсайхан БНХАУ-ын Элчин сайд Шэнь Миньжуаньтай уулзлаа
Маргаашнаас хонины махыг нэг килограммыг нь 10 мянга, үхрийн махыг 13 мянгаар борлуулна
3х3 сагсан бөмбөгийн дэлхийн аварга шалгаруулах тэмцээн Улаанбаатар хотод болно
“Хүрээ цам-Даншиг наадам 2025” наадмын хөтөлбөр
Өнөөдөр Тэмээтэй хөшөөний уулзвараас Оргил худалдааны төв хүртэлх замыг хааж, шугам сүлжээг шинэчилнэ
ЦАГ АГААР: Улаанбаатарт өдөртөө 33 хэм дулаан
ЗГ: Дарамт, шахалт үзүүлдэг дарга нарыг цомхотгохыг Ерөнхий сайд Г.Занданшатар үүрэг болголоо
ЗГ: Гэрээ байгуулагдаагүй төсвийн хөрөнгөөр санхүүжүүлэхээр батлагдсан төсөл, арга хэмжээний санхүүжилт 535.9 тэрбум төгрөгийг хэмнэлтэд тооцлоо
“Дэлхийн эдийн засаг: Мөнгөний бодлогын үр нөлөө” сэдэвт олон улсын өндөр түвшний хурал болж байна
Э.Анхбаяр: 6-8 сартай хүүхдүүдэд улаанбурхан өвчний эсрэг вакцин хийж байна
Зам, тээврийн сайд Б.Дэлгэрсайхан БНХАУ-ын Элчин сайд Шэнь Миньжуаньтай уулзлаа
Маргаашнаас хонины махыг нэг килограммыг нь 10 мянга, үхрийн махыг 13 мянгаар борлуулна
3х3 сагсан бөмбөгийн дэлхийн аварга шалгаруулах тэмцээн Улаанбаатар хотод болно
Бөөрөнхий махтай Шпагетти

үхрийн татсан мах 340 гр
гахайн татсан мах 340 гр
сармис 3 хумс
нунтаг сухарь 50 гр
өндөг 2 ш
үйрүүлсэн бяслаг 50 гр
яншуй
давс 1/4 ц/х
хар перец 1 чимх
оливын тос 100 мл
сонгино 1 ш
сармис 3 хумс
лаазалсан улаан лооль 600-700 гр
улаан эсвэл цагаан дарс 100 мл
давс ¼ ц/х
элсэн чихэр 1 ц/х
хар перец 1 чимх
яншуй, базилик
шпагетти гоймон 900 гр



1.Саванд сухарь, мах, өндгөө нийлүүлж хийнэ. Дээр нь үйрүүлсэн бяслагаа нэмж хутгана. Яншуй, сармисыг жижиглэж хэрчинэ. Дээр нь хар перец, давс цацаж хийнэ.
2.Бүх орцоо нийлүүлж сайтар хольж хутгаад, бөөрөнхий мах бэлтгэх шанз бэлэн болно. Бэлтгэсэн шанзаар жигд хэмжээтэй 20ш бөөрөнхий мах бэлтгээд, гялгар уутанд хийж хөргөгчинд 10-15 минут байлгана.
3.Саванд оливын тос хийж халаагаад, бөөрөнхий махаа 8, 8-аар нь хийж, хэдэн минутын турш хүрэн шаргал өнгөтэй болтол нь шарна. Бэлэн болсон бөөрөнхий махнуудыг цаасан салфетка дээр гаргаж илүүдэл тосыг нь уулгана..
4.Бөөрөнхий мах шарсан савандаа сонгино, сармисаа хийж 2 минут хуураад, дээр нь лаазласан улаан лоолио шүүснийх нь хамт хийж хутгаад, дараа нь улаан перец, яншуй, давс, хар перец, бага зэрэг элсэн чихэр нэмж хутгаад 20-25 минут чанаад сүмс бэлэн болно.
5.Буцалж буй сүмсэн дээр шарсан бөөрөнхий махнуудаа хийж, зөөлөн гал дээр 30 минут жигнэнэ. Сүмс нь бөөрөнхий махандаа сайтар шингэж өгөх ёстой.
6.Гоймонг зааврынх нь дагуу чанаж болгоод, сүмстэй бөөрөнхий махны хамт таваглаж ширээнд өгнө.
Орц: (8 порц)

гахайн татсан мах 340 гр
сармис 3 хумс
нунтаг сухарь 50 гр
өндөг 2 ш
үйрүүлсэн бяслаг 50 гр
яншуй
давс 1/4 ц/х
хар перец 1 чимх
оливын тос 100 мл
сонгино 1 ш
сармис 3 хумс
лаазалсан улаан лооль 600-700 гр
улаан эсвэл цагаан дарс 100 мл
давс ¼ ц/х
элсэн чихэр 1 ц/х
хар перец 1 чимх
яншуй, базилик
шпагетти гоймон 900 гр




2.Бүх орцоо нийлүүлж сайтар хольж хутгаад, бөөрөнхий мах бэлтгэх шанз бэлэн болно. Бэлтгэсэн шанзаар жигд хэмжээтэй 20ш бөөрөнхий мах бэлтгээд, гялгар уутанд хийж хөргөгчинд 10-15 минут байлгана.
3.Саванд оливын тос хийж халаагаад, бөөрөнхий махаа 8, 8-аар нь хийж, хэдэн минутын турш хүрэн шаргал өнгөтэй болтол нь шарна. Бэлэн болсон бөөрөнхий махнуудыг цаасан салфетка дээр гаргаж илүүдэл тосыг нь уулгана..
4.Бөөрөнхий мах шарсан савандаа сонгино, сармисаа хийж 2 минут хуураад, дээр нь лаазласан улаан лоолио шүүснийх нь хамт хийж хутгаад, дараа нь улаан перец, яншуй, давс, хар перец, бага зэрэг элсэн чихэр нэмж хутгаад 20-25 минут чанаад сүмс бэлэн болно.
5.Буцалж буй сүмсэн дээр шарсан бөөрөнхий махнуудаа хийж, зөөлөн гал дээр 30 минут жигнэнэ. Сүмс нь бөөрөнхий махандаа сайтар шингэж өгөх ёстой.
6.Гоймонг зааврынх нь дагуу чанаж болгоод, сүмстэй бөөрөнхий махны хамт таваглаж ширээнд өгнө.
0 Сэтгэгдэл
Сэтгэгдэл бичих