“Хүрээ цам-Даншиг наадам 2025” наадмын хөтөлбөр
Өнөөдөр Тэмээтэй хөшөөний уулзвараас Оргил худалдааны төв хүртэлх замыг хааж, шугам сүлжээг шинэчилнэ
ЦАГ АГААР: Улаанбаатарт өдөртөө 33 хэм дулаан
ЗГ: Дарамт, шахалт үзүүлдэг дарга нарыг цомхотгохыг Ерөнхий сайд Г.Занданшатар үүрэг болголоо
ЗГ: Гэрээ байгуулагдаагүй төсвийн хөрөнгөөр санхүүжүүлэхээр батлагдсан төсөл, арга хэмжээний санхүүжилт 535.9 тэрбум төгрөгийг хэмнэлтэд тооцлоо
“Дэлхийн эдийн засаг: Мөнгөний бодлогын үр нөлөө” сэдэвт олон улсын өндөр түвшний хурал болж байна
Э.Анхбаяр: 6-8 сартай хүүхдүүдэд улаанбурхан өвчний эсрэг вакцин хийж байна
Зам, тээврийн сайд Б.Дэлгэрсайхан БНХАУ-ын Элчин сайд Шэнь Миньжуаньтай уулзлаа
Маргаашнаас хонины махыг нэг килограммыг нь 10 мянга, үхрийн махыг 13 мянгаар борлуулна
3х3 сагсан бөмбөгийн дэлхийн аварга шалгаруулах тэмцээн Улаанбаатар хотод болно
“Хүрээ цам-Даншиг наадам 2025” наадмын хөтөлбөр
Өнөөдөр Тэмээтэй хөшөөний уулзвараас Оргил худалдааны төв хүртэлх замыг хааж, шугам сүлжээг шинэчилнэ
ЦАГ АГААР: Улаанбаатарт өдөртөө 33 хэм дулаан
ЗГ: Дарамт, шахалт үзүүлдэг дарга нарыг цомхотгохыг Ерөнхий сайд Г.Занданшатар үүрэг болголоо
ЗГ: Гэрээ байгуулагдаагүй төсвийн хөрөнгөөр санхүүжүүлэхээр батлагдсан төсөл, арга хэмжээний санхүүжилт 535.9 тэрбум төгрөгийг хэмнэлтэд тооцлоо
“Дэлхийн эдийн засаг: Мөнгөний бодлогын үр нөлөө” сэдэвт олон улсын өндөр түвшний хурал болж байна
Э.Анхбаяр: 6-8 сартай хүүхдүүдэд улаанбурхан өвчний эсрэг вакцин хийж байна
Зам, тээврийн сайд Б.Дэлгэрсайхан БНХАУ-ын Элчин сайд Шэнь Миньжуаньтай уулзлаа
Маргаашнаас хонины махыг нэг килограммыг нь 10 мянга, үхрийн махыг 13 мянгаар борлуулна
3х3 сагсан бөмбөгийн дэлхийн аварга шалгаруулах тэмцээн Улаанбаатар хотод болно
Шар буурцагийн сүмстэй үхрийн мах

1.Алимыг угаагаад хэрчинэ. Лууван, цагаан гаа, сонгино, сармисыг угааж хальсалж цэвэрлэнэ. Саванд 130 мл шар буурцагийн сүмс, 1л ус, элсэн чихэр, алим, лууван, цагаан гаа, 1ш сонгино, 2 хумс сармис зэргийг хийгээд буцалмагц нь галыг нь багасгаж зөөлөн гал дээр 45 минут чанана. Сүмсийг шүүгээд хөргөнө.
2.Мах амтлагч бэлтгэхдээ: кивиг хальслаад, хальсалсан 2 хумс сармисны хамт жижиглэж хэрчээд 45мл шар буурцагийн сүмс, цагаан будааны дарс, хөргөсөн сүмсээ нэмж сайтар хольж хутгана.
3.Үхрийн махыг порцлон хэрчээд бэлтгэсэн амтлагчинд хийж таглаад хөргөгчинд хийж 6-8 цаг байлгасны дараа амтлагчнаас махаа гаргаж ургамлын тосоор шүршээд гриль дээр шарж болгоно. Мөнгөлөг цаасанд ороож 5 минут байлгасны дараа таваглаж, гүнжидийн үр цацаж шар буурцагийн сүмс дагуулж ширээнд өгнө.
Орц: (4 порц)
алим 1 ш
лууван 2 ш
сонгино 2 ш
элсэн чихэр 60 гр
цагаан гааны үндэс 5 см
шар буурцагийн сүмс 175 мл
хатаасан ясгүй финик 30 гр
мирин буюу цагаан будааны дарс 3 ц/х
сармис 4 хумс
чили 1 ш
киви 1 ш
үхрийн мах 60 гр
гүнжидийн үр 1 х/х

2.Мах амтлагч бэлтгэхдээ: кивиг хальслаад, хальсалсан 2 хумс сармисны хамт жижиглэж хэрчээд 45мл шар буурцагийн сүмс, цагаан будааны дарс, хөргөсөн сүмсээ нэмж сайтар хольж хутгана.
3.Үхрийн махыг порцлон хэрчээд бэлтгэсэн амтлагчинд хийж таглаад хөргөгчинд хийж 6-8 цаг байлгасны дараа амтлагчнаас махаа гаргаж ургамлын тосоор шүршээд гриль дээр шарж болгоно. Мөнгөлөг цаасанд ороож 5 минут байлгасны дараа таваглаж, гүнжидийн үр цацаж шар буурцагийн сүмс дагуулж ширээнд өгнө.
0 Сэтгэгдэл
Сэтгэгдэл бичих