УУЛ УУРХАЙ, ХҮНД ҮЙЛДВЭРИЙН ДЭД САЙД Б.УЯНГА “ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ” ХК-ИЙН УУРХАЙД АЖИЛЛАВ
Шар өвс шатааж, гал алдсан иргэдэд хариуцлага тооцож байна
Улаанбаатар хотын ундны усны нөөцийг нэмэгдүүлэхээр “Туул усан цогцолбор” төслийг хэрэгжүүлнэ
Монгол Улсаас БНСУ-д суугаа Элчин сайдын яамнаас сэрэмжлүүлэг гаргажээ
Цэрэг татлага энэ сарын 4-6-ны өдрүүдэд болно
Улаанбаатарт 23-25 хэм дулаан байна
ҮНДЭСНИЙ БАЯЛГИЙН САНГИЙН ТУХАЙ ХУУЛИЙГ ХЭРЭГЖҮҮЛЭХ ЗАСГИЙН ГАЗРЫН ТОГТООЛЫГ БАТАЛЛАА
Н.Учрал: Технологийн компаниудыг татвар, бусад хэлбэрээр дэмжинэ
ЗГ: Ипотекийн зээлийн эх үүсвэрийг 1.2 их наяд төгрөгт хүргэлээ
МЭДЭГДЭЛ
Эрдэмтэд жимсний шүүсний хүүхдэд учруулдаг гол аюулыг тодорхойлов
Харвардын их сургуулийн эрдэмтэд 1000 гаруй эх, тэдний хүүхдийн хоололт болон хоолны дэглэмд судалгаа хийсэн байна. Тэдний судалгаагаар элсэн чихрийн агууламж өндөртэй жимсний шүүс байнга уудаг хүүхдүүд нь бусдыгаа бодвол багтраа өвчин тусах нь илүү гэдэг нь тодорхой болжээ. Энэ тухай " Daily Mail” мэдээлсэн юм. Харвардын эрдэмтдийн судалгааны дүнд ундаанд буй чихрийг агуулга нь багтрааны өвчлөлтэй шууд хамааралтай болохыг илрүүлжээ. Жимсний шүүс байнга уудаг болох чихэр тогтмол иддэг хүүхдүүдийн 77 хувь нь багтраагаар өвчилдөг гэжээ. Мөн эмэгтэйчүүд жирэмсний үедээ чихрийн агууламж өндөртэй жимсний шүүс тогтмол уух нь хүүхэд амьсгалын замын хүндрэлтэй төрөхөд нөлөөлдөг гэжээ.
“Жимс чихрийн нэгдэл нь уушигны хөгжилд нөлөөлөөд зогсохгүй үрэвслийг өдөөдөг” хэмээн судлаач Шерил Рифас Шиман бичсэн байна. Ялангуяа охид багтраатай болох нь илүү байгааг тодорхойлоод эм даавар нь уушгины үрэвслийг зогсоох боломжгүй бөгөөд харин ч салст бүрхэвчийн хөгжлийг удаашруулдаг гэсэн байна.
0 Сэтгэгдэл