Шилдэг залуу эрдэмтэн, эмч нар Ерөнхийлөгчийн нэрэмжит шагнал хүртлээ
Г.Занданшатар: Хүнсний хувьсгалыг үргэлжлүүлнэ
“ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ" ХК 2025 ОНЫ 12 САРЫН 12-НЫ БАЙДЛААР 1,6 ИХ НАЯД ТӨГРӨГИЙН ТАТВАР ТӨЛӨӨД БАЙНА
Фото сурвалжилга: Хотын нэг өдөр
Оюу толгойн асуудлаарх өнөөдрийн нотлох баримтыг шинжлэн судлах сонсголд 95 гэрч оролцоно
Налайх дүүрэгт монгол өв уламжлал, ёс заншлын өргөө 100 ортой цэцэрлэгийн барилга угсралтын ажил дууслаа
“ИХ ТҮМЭН САНААЧИЛГА” ХӨТӨЛБӨРИЙН АЯЛАЛ ЖУУЛЧЛАЛЫН ЗӨВЛӨЛИЙН 16 ДУГААР УУЛЗАЛТ БОЛЛОО
СУРАГЧДЫН ДУНД "ETT-HERO 15/15" АЯЛАЛ ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА
2025 ОНЫ НҮҮРСНИЙ ЭКСПОРТЫН ХОНОГИЙН ДЭЭД ХЭМЖЭЭГ ШИНЭЧЛЭН ТОГТООЛОО
Евразийн эдийн засгийн холбоотой байгуулах худалдааны түр хэлэлцээрийг соёрхон батлах болон Стратегийн ач холбогдол бүхий бүтээгдэхүүний хангамж, нийлүүлэлтийг дэмжих тухай хуулийн төслүүдийг хэлэлцэв
Эрдэмтэд жимсний шүүсний хүүхдэд учруулдаг гол аюулыг тодорхойлов

Харвардын их сургуулийн эрдэмтэд 1000 гаруй эх, тэдний хүүхдийн хоололт болон хоолны дэглэмд судалгаа хийсэн байна. Тэдний судалгаагаар элсэн чихрийн агууламж өндөртэй жимсний шүүс байнга уудаг хүүхдүүд нь бусдыгаа бодвол багтраа өвчин тусах нь илүү гэдэг нь тодорхой болжээ. Энэ тухай " Daily Mail” мэдээлсэн юм. Харвардын эрдэмтдийн судалгааны дүнд ундаанд буй чихрийг агуулга нь багтрааны өвчлөлтэй шууд хамааралтай болохыг илрүүлжээ. Жимсний шүүс байнга уудаг болох чихэр тогтмол иддэг хүүхдүүдийн 77 хувь нь багтраагаар өвчилдөг гэжээ. Мөн эмэгтэйчүүд жирэмсний үедээ чихрийн агууламж өндөртэй жимсний шүүс тогтмол уух нь хүүхэд амьсгалын замын хүндрэлтэй төрөхөд нөлөөлдөг гэжээ.
“Жимс чихрийн нэгдэл нь уушигны хөгжилд нөлөөлөөд зогсохгүй үрэвслийг өдөөдөг” хэмээн судлаач Шерил Рифас Шиман бичсэн байна. Ялангуяа охид багтраатай болох нь илүү байгааг тодорхойлоод эм даавар нь уушгины үрэвслийг зогсоох боломжгүй бөгөөд харин ч салст бүрхэвчийн хөгжлийг удаашруулдаг гэсэн байна.
0 Сэтгэгдэл




















