Билгийн

Доллар (USD)

Улаанбаатар

Шүүгч М.Нямжаргал ОХУ-д зохион байгуулагдаж буй олон улсын тэмцээний шүүгчээр ажиллаж байна “Цагаан алт” хөтөлбөрийн дүнд түүхий эдийн 70 орчим хувийг дотоодын үйлдвэрлэгчид бэлтгэлээ НИТХ-ын зөвлөлийн хуралдаанаар нийслэлийг 2026-2030 онд хөгжүүлэх таван жилийн төлөвлөгөөг хэлэлцлээ Монгол Улсын Их Хурлын чуулганы хуралдааны дэгийн тухай хуульд нэмэлт, өөрчлөлт оруулах тухай хуулийн төслийг өргөн мэдүүлэв Хяналтын болон бүтээмжийн менежер, сайд нарын зөвлөхүүдийг цомхотгож, дэд сайд нарыг томиллоо Шадар сайд Х.Ганхуягаар ахлуулсан ажлын хэсэг "Алтанбулаг" чөлөөт бүсэд ажиллалаа Дампуурсан банкуудад байршиж байсан төрийн өмчийн хөрөнгүүдийг буцаан төвлөрүүлэх ажлын хэсгийн явцтай танилцана МАН-ын Удирдах зөвлөлөөр дэд сайд сайд нар тодорно Нийслэлийн ИТХ-ын дарга А.Баяр Цагдаагийн ерөнхий газарт ажиллав ЭЗБХ: С.Наранцогтыг Монголбанкны Ерөнхийлөгчийн албан тушаалд томилохыг дэмжив
Тослог багатай шоколад эрүүл мэндэд тустай


Шоколад нь хүмүүсийн бараг өдөр тутмын хэрэглээ болсон. Гэтэл түүний найрлага тослог ихтэйгээс эрүүл мэндэд тийм ч сайн биш гэдэг. Харин британийн эрдэмтэд шоколадын найрлага дахь тослогийн хэмжээг багасгах арга бодож олжээ. Уорикскийн химичид шоколадад ордог тослогийн хэмжээг багасгахын тулд жимсний сокоор орлуулахаар шийдвэрлэсэн байна. Ингэснээр өмнө нь ордог байсан тослогийн хэмжээг 50 хувь багасгах гэнэ. Ингэхэд  шоколадны амт өөрчлөгдөхгүй, харин жимсний амт л бага зэрэг нэмэгдэх юм байна. Шоколадны ердийн уламжлалт амтыг хадгалахын тулд соктой хамт ердийн ус, витамин С оруулж болно гэж үзжээ.


Ц.Хас
0 Сэтгэгдэл
Хамгийн их уншсан