Олон Улсын шатрын холбооны дэд мастер Б.Мөнгөнзул өнөөдрийн өрөгт хожих юм уу тэнцвэл Азийн аврага шатарчин Монголоос анх удаа төрнө
АТГ: Ерөнхий сайдын хүү О.Тэмүүлэн ирэх долоо хоногт Монгол Улсад ирж тайлбар мэдүүлэг өгөхөөр болсноо мэдэгдсэн
Veiled musician шоу нэвтрүүлгийн бүртгэл дуусахад 7 хоног үлдлээ
Дахин төлөвлөлтийн төсөлд хамрагдсан иргэд, оршин суугчидтай уулзаж, санал солилцож байна
“Улаанбаатар травэл экспо 2025” маргааш эхэлнэ
Монгол Улсад 2024 онд 14 225 хос гэрлэлтээ бүртгүүлжээ
Үүсмэл хогийн цэгүүдэд хяналтын камер суурилууллаа
Морингийн даваанд ахуйн хог хаягдлыг шатааж, эрчим хүч гаргах үйлдвэр байгуулах талаар санал авч байна
Дэлхийн цахим боловсролын чуулга уулзалт БНХАУ-д эхэллээ
Гадаадын 37 иргэнийг албадан гаргалаа
Олон Улсын шатрын холбооны дэд мастер Б.Мөнгөнзул өнөөдрийн өрөгт хожих юм уу тэнцвэл Азийн аврага шатарчин Монголоос анх удаа төрнө
АТГ: Ерөнхий сайдын хүү О.Тэмүүлэн ирэх долоо хоногт Монгол Улсад ирж тайлбар мэдүүлэг өгөхөөр болсноо мэдэгдсэн
Veiled musician шоу нэвтрүүлгийн бүртгэл дуусахад 7 хоног үлдлээ
Дахин төлөвлөлтийн төсөлд хамрагдсан иргэд, оршин суугчидтай уулзаж, санал солилцож байна
“Улаанбаатар травэл экспо 2025” маргааш эхэлнэ
Монгол Улсад 2024 онд 14 225 хос гэрлэлтээ бүртгүүлжээ
Үүсмэл хогийн цэгүүдэд хяналтын камер суурилууллаа
Морингийн даваанд ахуйн хог хаягдлыг шатааж, эрчим хүч гаргах үйлдвэр байгуулах талаар санал авч байна
Дэлхийн цахим боловсролын чуулга уулзалт БНХАУ-д эхэллээ
Гадаадын 37 иргэнийг албадан гаргалаа
Шим тэжээллэг хүнс хэрэглэж дархлаагаа дэмжье.
Нохойн хошуу, аньс, нэрс, чацаргана, нимбэг, жүрж, киви, гүзээлзгэнэ зэрэг нь С аминдэмийн маш сайн эх үүсвэр болохын зэрэгцээ эслэг, кали, кальци, фосфор, магни, зэс, В1, В2, В3, В6 аминдэм, фолийн хүчил болон олон төрлийн биологийн идэвхт бодисууд агуулдаг тул өвчлөлийн эрсдэлийг бууруулж, дархлааг дэмждэг.
Жимс, жимсгэнэ, хүнсний ногоог шинээр нь болон хатааж, хөлдөөж хэрэглэх нь зохистой бөгөөд өдөр бүр 400 гр ба түүнээс их хэмжээгээр жимсгэнэ, хүнсний ногоог хэрэглээрэй.
Дарсан, давсалсан ногоо, жимсний компот, чанамлын тэжээллэг чанар нь алдагдсан байдаг тул хэрэглэхээс татгалзах хэрэгтэй.
Монгол улсын ЭМС-ын 2020 оны А/215 дугаар тушаал, Хүн амын эрүүл хооллолтын зөвлөмж.
0 Сэтгэгдэл
Сэтгэгдэл бичих