Шүүгч М.Нямжаргал ОХУ-д зохион байгуулагдаж буй олон улсын тэмцээний шүүгчээр ажиллаж байна
“Цагаан алт” хөтөлбөрийн дүнд түүхий эдийн 70 орчим хувийг дотоодын үйлдвэрлэгчид бэлтгэлээ
НИТХ-ын зөвлөлийн хуралдаанаар нийслэлийг 2026-2030 онд хөгжүүлэх таван жилийн төлөвлөгөөг хэлэлцлээ
Монгол Улсын Их Хурлын чуулганы хуралдааны дэгийн тухай хуульд нэмэлт, өөрчлөлт оруулах тухай хуулийн төслийг өргөн мэдүүлэв
Хяналтын болон бүтээмжийн менежер, сайд нарын зөвлөхүүдийг цомхотгож, дэд сайд нарыг томиллоо
Шадар сайд Х.Ганхуягаар ахлуулсан ажлын хэсэг "Алтанбулаг" чөлөөт бүсэд ажиллалаа
Дампуурсан банкуудад байршиж байсан төрийн өмчийн хөрөнгүүдийг буцаан төвлөрүүлэх ажлын хэсгийн явцтай танилцана
МАН-ын Удирдах зөвлөлөөр дэд сайд сайд нар тодорно
Нийслэлийн ИТХ-ын дарга А.Баяр Цагдаагийн ерөнхий газарт ажиллав
ЭЗБХ: С.Наранцогтыг Монголбанкны Ерөнхийлөгчийн албан тушаалд томилохыг дэмжив
Хүнсний дээрэм буюу хиймэл өндөг
Хятадууд энд тэндэхийн оригналь бүтээгдэхүүнийг хуурамчаар үйлдвэрлэхдээ гаргуун улс. Гэхдээ амьтан, ургамлын гаралтай бүтээгдэхүүнийг хийсэн нь ю ул бол. Итгэхэд бэрх ч хятадууд тахианы өндгийг жинхнээс л ялгагадахгүйгээр “хийсэн” мэдээлэл бас байна. Мэдээж үйлдвэрийн аргаар түргэн хийж байгаа болохоор жинхнээсээ хямд л байж таараа. Бүр 2004 онд хятадын телевизийн Chinese Central Television сувгаар жинхэнэ өндгийг бодвол уураг нь улаавтар өндөг супермаркетуудад зарж байгаа тухай мэдээ гарч байсан.
Мэдээж худалдаж байгаа газрынхан болохоор уураг ийм улаавтар байх нь хамаагүй илүү чанартай гэж байна. Үнэн хэрэг дээрээ энэ бол химийн бодисын нөлөө. Тэгэхээр “хүнсний дээрэмчид” өндгийг хиймлээр гарган авсан байхыг үгүйсгэхгүй. Харахад бол жинхэнэ өндгөөс ялгараад байх зүйлгүй. Гэхдээ л чанаж бэлтгэх үеэр химийн бодисын үнэр андашгүй.
Хамгийн аймаар нь хуурамч өндөг нь жинхнээсээ нэг их ялгарахгүй ч хүний эрүүл мэндэд огт өөрөөр нөлөөлнө. Яаж ялгах вэ, тэгээд.
Өмнө хэлснээр химийн бодис үнэртэнэ. Уураг нь ерийнхөөс илүү улаан байдаг бол хайрах үед өндөгний цагаан нь жирийнхээс илүүтэй хөөсөрнө. Бид өндөг хайрахдаа үүнийг тун бага анзаардаг. Гэхдээ л бээжингийн зоогийн газруудад жинхнээсээ огт ялгарахааргүй өндгөөр хийсэн хоол тэр бүү хэл хулсаар хийсэн ястай тахианы мах иднэ л дээ. Энэ бол баримт. Энэ талаар хятадаар аялсан оросын зохиолч Ванда Василевская “Хятадын тэнгэр дор” гэдэг номондоо “Бидэнд хоолны цэс авчирч өглөө. Орчуулагч, шарсан галуу, аварга загасны мах, байцаатай болжмор, мөөг, гоймонтой тахиа гээд л уншиж эхэлсэн. Тэгээд бидний өмнө шарсан галуу авчирч тавьсан. Улаан хүрэн болтол нь шарчихсан шүү дээ. Яахын аргагүй ерийн л галуу. Гэтэл юу вэ, түүнд нэг ч грамм мах алга. Энэ бол хятадын нүд хуурах илбэ. Ёстой аймшиг. Тахиа гэхэд л ерийн л нэг тахиа, тэгэх тэгэхдээ махтай, ястай. Гэтэл идэж байтал тэр нь яс биш хулсаар хийсэн байх нь тэр. Үүнийг чинь идэж болох уу даа” хэмээн бичсэн нь бий.


yooe ene hyataduud hun heerevtuulej hanahgui yumaa yadargaatai yu bee uur hureed bhiin
ёооё өндөг идэж байхаа болохоос
Сэрэмжлүүлэх мэдээлэл
Хятадууд энд тэндэхийн оригналь бүтээгдэхүүнийг хуурамчаар үйлдвэрлэхдээ гаргуун улс. Гэхдээ амьтан, ургамлын гаралтай бүтээгдэхүүнийг хийсэн нь ю ул бол. Итгэхэд бэрх ч хятадууд тахианы өндгийг жинхнээс л ялгагадахгүйгээр “хийсэн” мэдээлэл бас байна. Мэдээж үйлдвэрийн аргаар түргэн хийж байгаа болохоор жинхнээсээ хямд л байж таараа. Бүр 2004 онд хятадын телевизийн Chinese Central Television сувгаар жинхэнэ өндгийг бодвол уураг нь улаавтар өндөг супермаркетуудад зарж байгаа тухай мэдээ гарч байсан.
Мэдээж худалдаж байгаа газрынхан болохоор уураг ийм улаавтар байх нь хамаагүй илүү чанартай гэж байна. Үнэн хэрэг дээрээ энэ бол химийн бодисын нөлөө. Тэгэхээр “хүнсний дээрэмчид” өндгийг хиймлээр гарган авсан байхыг үгүйсгэхгүй. Харахад бол жинхэнэ өндгөөс ялгараад байх зүйлгүй. Гэхдээ л чанаж бэлтгэх үеэр химийн бодисын үнэр андашгүй. Хамгийн аймаар нь хуурамч өндөг нь жинхнээсээ нэг их ялгарахгүй ч хүний эрүүл мэндэд огт өөрөөр нөлөөлнө. Яаж ялгах вэ, тэгээд.
Өмнө хэлснээр химийн бодис үнэртэнэ. Уураг нь ерийнхөөс илүү улаан байдаг бол хайрах үед өндөгний цагаан нь жирийнхээс илүүтэй хөөсөрнө. Бид өндөг хайрахдаа үүнийг тун бага анзаардаг. Гэхдээ л бээжингийн зоогийн газруудад жинхнээсээ огт ялгарахааргүй өндгөөр хийсэн хоол тэр бүү хэл хулсаар хийсэн ястай тахианы мах иднэ л дээ. Энэ бол баримт. Энэ талаар хятадаар аялсан оросын зохиолч Ванда Василевская “Хятадын тэнгэр дор” гэдэг номондоо “Бидэнд хоолны цэс авчирч өглөө. Орчуулагч, шарсан галуу, аварга загасны мах, байцаатай болжмор, мөөг, гоймонтой тахиа гээд л уншиж эхэлсэн. Тэгээд бидний өмнө шарсан галуу авчирч тавьсан. Улаан хүрэн болтол нь шарчихсан шүү дээ. Яахын аргагүй ерийн л галуу. Гэтэл юу вэ, түүнд нэг ч грамм мах алга. Энэ бол хятадын нүд хуурах илбэ. Ёстой аймшиг. Тахиа гэхэд л ерийн л нэг тахиа, тэгэх тэгэхдээ махтай, ястай. Гэтэл идэж байтал тэр нь яс биш хулсаар хийсэн байх нь тэр. Үүнийг чинь идэж болох уу даа” хэмээн бичсэн нь бий. 

0 Сэтгэгдэл
zaaz
yooe ene hyataduud hun heerevtuulej hanahgui yumaa yadargaatai yu bee uur hureed bhiin
2012.11.28
2012.11.28
2012.11.27
























