Голомт банкны SocialPay аппликэйшнээр Төрийн банкны “И-Билл үйлчилгээ”-г ашиглах боломжтой боллоо
Технологийн компаниудыг Монголд хөрөнгө оруулахыг урив
Олон улсын олимпын хорооны 46 дугаар чуулган Швейцарь Улсын Лозанн хотод болж байна
Сонгинохайрхан дүүрэг 115000м.кв талбайд ногоон байгууламжийн арчилгаа усалгааг тогтмол хийж байна
МИАТ:“Бойнг” 787-9 өргөн биетэй онгоцыг анх удаа хүнд хэлбэрийн засвар үйлчилгээнд амжилттай орууллаа
“Улаанбаатар хотын ухаалаг, дижитал хотын тээврийн мастер төлөвлөгөө” төслийн хэлэлцээрийн протоколд гарын үсэг зурлаа
Б.Нарангарав: Төрийн албан хаагч төрийн албаараа дамжуулан нийгэм болон иргэдэд ёс зүйн нөлөө үзүүлдэг
ДЭЛХИЙД ТЭРГҮҮЛЭГЧ CATL КОМПАНИ МОНГОЛ УЛСАД ТӨСӨЛ ХЭРЭГЖҮҮЛНЭ
Нийслэлийн Ерөнхий архитектор Б.Батцолмон хот байгуулалтын чиглэлээр ШУТИС-тай хамтран ажиллах санамж бичиг байгууллаа
Б.Пүрэвдагва: Нярайн эндэгдлийг бууруулж, эрүүл монгол иргэнийг өсгөх нь нийслэлийн бодлогын тэргүүлэх чиглэлийн нэг байна
Хамгийн хол нүүдэллэдэг шувуу
Шармаг элсэг бол хамгийн хол нүүдэллэдэг шувуу юм. Далавч нь ердөө 51 см хүрдэг энэ бяцхан шувуу Аргентин, Чили хавиар өвөлжөөд зундаа Канадын Арктик хүрдэг юм. Энэ хооронд дунджаар 9300 миль 15 мянган километр бөгөөд мятрашгүй тэнхээт энэ шувуу жилд хоёр удаа энэ хол замыг туулдаг байна. Ингэхдээ тэд 1500 миль буюу 2400 километр газар ганц ч амралгүй далавчаа дэвэн нисдэг гэнэ.
Ийн элчилгүй холын замд аялахад тэдэнд мэдээж их хүч тэнхээ хэрэгтэй. Үүний тулд хоол тэжээл сайн идэх хэрэгтэй боловч тэдний замдаа саатаж хооллодог Делавэйрийн тохой орчимд тэдний гол хүнс болсон далайн хавч нь ховордсоноос алжааж ядарсан шувуудын тоо толгой цөөрөх болжээ. Холын замд хоолгүй ядарсан шувуудын нөхөн үржих чадвар огцом буурдаг байна. Үүнээс шалтгаалаад шармаг элсэгийн тоо толгой 1980 оноос хойш 75 хувиар цөөрсөн гэдэг судалгааны тоо баримт байна.
Шармаг элсэг бол хамгийн хол нүүдэллэдэг шувуу юм. Далавч нь ердөө 51 см хүрдэг энэ бяцхан шувуу Аргентин, Чили хавиар өвөлжөөд зундаа Канадын Арктик хүрдэг юм. Энэ хооронд дунджаар 9300 миль 15 мянган километр бөгөөд мятрашгүй тэнхээт энэ шувуу жилд хоёр удаа энэ хол замыг туулдаг байна. Ингэхдээ тэд 1500 миль буюу 2400 километр газар ганц ч амралгүй далавчаа дэвэн нисдэг гэнэ. Ийн элчилгүй холын замд аялахад тэдэнд мэдээж их хүч тэнхээ хэрэгтэй. Үүний тулд хоол тэжээл сайн идэх хэрэгтэй боловч тэдний замдаа саатаж хооллодог Делавэйрийн тохой орчимд тэдний гол хүнс болсон далайн хавч нь ховордсоноос алжааж ядарсан шувуудын тоо толгой цөөрөх болжээ. Холын замд хоолгүй ядарсан шувуудын нөхөн үржих чадвар огцом буурдаг байна. Үүнээс шалтгаалаад шармаг элсэгийн тоо толгой 1980 оноос хойш 75 хувиар цөөрсөн гэдэг судалгааны тоо баримт байна.
Б.Сэвжидмаа
0 Сэтгэгдэл
























