Билгийн

Доллар (USD)

Улаанбаатар

“Нийслэлийн төсөв, асуудал, шийдэл: Иргэдийн хяналт” сэдэвт хэлэлцүүлэг боллоо Олон улсын Монгол судлалын хуралд "Чингис хаан" Үндэсний музейн төлөөлөл оролцлоо 11-11 ТӨВ ГААЛИЙН БАЙГУУЛЛАГЫН ХУУЛЬ БУС ҮЙЛ АЖИЛЛАГААТАЙ ХОЛБООТОЙ МЭДЭЭЛЛИЙГ ТУСГАЙ ШУГАМААР АВЧ БАЙНА МОНГОЛ УЛСЫН НУТАГ ДЭВСГЭРЭЭС ХУЛГАЙЛАГДАЖ, ХУУЛЬ БУСААР ХИЛЭЭР НЭВТРҮҮЛСЭН ҮЛЭГ ГҮРВЭЛИЙН ЧУЛУУЖСАН ОЛДВОРЫГ ЭГҮҮЛЭН АВЛАА Голомт банкны SocialPay Junior аппликэйшн “Улаанбатар КАП” тэмцээнтэй хамтран ажиллана "Улаанбаатар трамвай" төслийн IV шатны сонгон шалгаруулалтыг ирэх 7 хоногт эхлүүлнэ Өнгөрөгч сар 3 дахь их тунадастай сар болж өнгөрлөө Бага ангийн сурагчдын I улирлын амралт арванхоёрдугаар сарын 15-нд эхэлнэ “Бөртэ чоно-2025” наадмын шилдгүүд маргааш тодорно “Жавхлант”, “Шивээ толгой” ашиглалтын тусгай зөвшөөрлийн асуудлаарх нотлох баримтуудыг шинжлэн судалж байна
Төмсний ороомог
Орц: 1 порц
төмс 1 ш /том/
лууван 1 ш
нойтон дүпү 20-30 гр
мөөг 20 гр
өргөст хэмх 10 гр
улаан лооль 10 гр
давс, перец, ногооны амтлагч
зөөхийтэй томатны сүмс 100 гр

1.Арилгасан түүхий төмсний голыг нарийн хурц хутгаар хөндийлөн ухаж авна. Хөндийлсөн төмсийг ногооны амтлагч, давстай усанд дутуу чанаж болгоно.
2.Дүпүг жижиглэн хэрчинэ. Лууванг чанана. Мөөгийг дэвтээж чанаад жижиглэн хэрчинэ. Төмсний голоос ухаж авсан хэсгийг жижиглэн хэрчинэ. Өргөст хэмх, улаан лоолийг шоо дөрвөлжин хэрчинэ. Бүх ногоог нийлүүлэн давс, перец, ногоо амтлагчаар тохируулан амталж шанз бэлэн болно.
3.Бэлтгэсэн шанзаар төмсний голыг дүүргэж чигжиж хийгээд жигнүүрт өрж 10-15 минут жигнэж болгоно.
4.Шанзалж жигнэсэн төмсийг тавагт гаргаж сүмс дусааж чанасан луувангаар чимэглэнэ. 
0 Сэтгэгдэл
Хамгийн их уншсан