Нийслэлийн 2026 оны төсвийн төслийг баталлаа
ЖЕНДЭРТ СУУРИЛСАН ХҮЧИРХИЙЛЭЛТЭЙ ТЭМЦЭХ 16 ХОНОГИЙН АЯНЫ ХҮРЭЭНД СУРГАЛТ ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА
Гэр бүлийн тухай болон Гэр бүлийн хэрэг шүүхэд хянан шийдвэрлэх тухай хуулийн төслүүдийг анхны хэлэлцүүлэгт шилжүүлж, УИХ-ын гишүүн Н.Наранбаатарыг ТБХ-ны даргаар сонгов
Бага ангийнхны өнөөдрийн хичээлийн цахим хичээлийн холбоос
Нийслэлийн 182 сургуульд ариутгал халдваргүйжүүлэлт хийж эхэллээ
Сонгинохайрхан дүүргийн нэгдсэн эмнэлгийн их засварын ажил дууслаа
Гэр бүлийн хууль тогтоомжийг боловсронгуй болгоно
Баянгол дүүрэг хот нийтийн аж ахуйн 24 автомашин, техникээр парк шинэчлэл хийлээ
ЦАГ АГААР: Улаанбаатарт өдөртөө 10 хэм хүйтэн
Монгол Улсын Ерөнхийлөгчид Гэгээн Ширээт Улсын Төрийн хэрэг эрхлэх газрын дарга бараалхлаа
Дэлхийн дулаарлыг багасгахын тулд мах бага идэх хэрэгтэй гэнэ
Британийн эрдэмтэд Дэлхийн цаг агаарыг дулааруулах нөлөө үзүүлдэг хийн ялгарал, хүн төрөлхтний сүү ба махан бүтээгдэхүүний хэрэглээний хооронд нягт уялдаа байдгийг тогтоосон байна. Кембриж, Абердины их сургуулийн эрдэмтэд судалгаа явуулаад 2050 он гэхэд хүнсний бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг даган ялгарч байдаг дулаарал үүсгч хийн хэмжээ 2050 он гэхэд даруй 80 хувиар нэмэгдэнэ гэж мэдэгдэв. Хэрэв яаралтай арга хэмжээ авахгүй бол дэлхийн дулаарал үүсгэж байгаа хийн ялгарлыг бууруулах олон улсын төлөвлөгөөг хэрэгжүүлэх боломжгүй болно гэдгийг эрдэмтэд онцлов. Гэхдээ тодорхой нөхцөлд бүрдвэл таагүй нөлөөтэй хийн ялгарлыг бууруулах боломжтой гэнэ. Үүний тулд хөгжиж буй орнууд хөдөө аж ахуйн үйлдвэрлэлээ боловсронгуй болгож, хаягдал бүтээгдэхүүний хэмжээг багасгахтай зэрэгцэн махны хэрэглээгээ бууруулах хэрэгтэй аж. Хачирхалтай нь, судлаачид мах, сүүний чиглэлийн хэдэн мянган үхэр нэг дор үржүүлдэг ферм ба мах боловсруулах үйлдвэрүүд хамгийн олноор байдаг төдийгүй хүнсний бүтээгдэхүүн хамгийн их хаядаг өндөр хөгжилтэй орнуудыг дулаарлын хийн ялгаралтыг багасгахад хамаагүй гэж үзсэн бололтой.
Британийн эрдэмтэд Дэлхийн цаг агаарыг дулааруулах нөлөө үзүүлдэг хийн ялгарал, хүн төрөлхтний сүү ба махан бүтээгдэхүүний хэрэглээний хооронд нягт уялдаа байдгийг тогтоосон байна. Кембриж, Абердины их сургуулийн эрдэмтэд судалгаа явуулаад 2050 он гэхэд хүнсний бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг даган ялгарч байдаг дулаарал үүсгч хийн хэмжээ 2050 он гэхэд даруй 80 хувиар нэмэгдэнэ гэж мэдэгдэв. Хэрэв яаралтай арга хэмжээ авахгүй бол дэлхийн дулаарал үүсгэж байгаа хийн ялгарлыг бууруулах олон улсын төлөвлөгөөг хэрэгжүүлэх боломжгүй болно гэдгийг эрдэмтэд онцлов. Гэхдээ тодорхой нөхцөлд бүрдвэл таагүй нөлөөтэй хийн ялгарлыг бууруулах боломжтой гэнэ. Үүний тулд хөгжиж буй орнууд хөдөө аж ахуйн үйлдвэрлэлээ боловсронгуй болгож, хаягдал бүтээгдэхүүний хэмжээг багасгахтай зэрэгцэн махны хэрэглээгээ бууруулах хэрэгтэй аж. Хачирхалтай нь, судлаачид мах, сүүний чиглэлийн хэдэн мянган үхэр нэг дор үржүүлдэг ферм ба мах боловсруулах үйлдвэрүүд хамгийн олноор байдаг төдийгүй хүнсний бүтээгдэхүүн хамгийн их хаядаг өндөр хөгжилтэй орнуудыг дулаарлын хийн ялгаралтыг багасгахад хамаагүй гэж үзсэн бололтой.
0 Сэтгэгдэл





















