Шилдэг залуу эрдэмтэн, эмч нар Ерөнхийлөгчийн нэрэмжит шагнал хүртлээ
Г.Занданшатар: Хүнсний хувьсгалыг үргэлжлүүлнэ
“ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ" ХК 2025 ОНЫ 12 САРЫН 12-НЫ БАЙДЛААР 1,6 ИХ НАЯД ТӨГРӨГИЙН ТАТВАР ТӨЛӨӨД БАЙНА
Фото сурвалжилга: Хотын нэг өдөр
Оюу толгойн асуудлаарх өнөөдрийн нотлох баримтыг шинжлэн судлах сонсголд 95 гэрч оролцоно
Налайх дүүрэгт монгол өв уламжлал, ёс заншлын өргөө 100 ортой цэцэрлэгийн барилга угсралтын ажил дууслаа
“ИХ ТҮМЭН САНААЧИЛГА” ХӨТӨЛБӨРИЙН АЯЛАЛ ЖУУЛЧЛАЛЫН ЗӨВЛӨЛИЙН 16 ДУГААР УУЛЗАЛТ БОЛЛОО
СУРАГЧДЫН ДУНД "ETT-HERO 15/15" АЯЛАЛ ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА
2025 ОНЫ НҮҮРСНИЙ ЭКСПОРТЫН ХОНОГИЙН ДЭЭД ХЭМЖЭЭГ ШИНЭЧЛЭН ТОГТООЛОО
Евразийн эдийн засгийн холбоотой байгуулах худалдааны түр хэлэлцээрийг соёрхон батлах болон Стратегийн ач холбогдол бүхий бүтээгдэхүүний хангамж, нийлүүлэлтийг дэмжих тухай хуулийн төслүүдийг хэлэлцэв
Хоолоо дуусгаагүй юу, тэгвэл торгууль төл
Японы Саппород байдаг нэгэн зоогийн газар хоолоо гүйцэд идээгүй үйлчлүүлэгчдээ торгодог гэнэ. “Хачикёо” хэмээх тус зоогийн газарт хоол захиалан идсэн хэн боловч тавгандаа нэг ширхэг ч будаа үлдээх ёсгүй бөгөөд хэрэв хоолоо үлдээвэл 20 орчим ам.долларын торгууль төлөх болно. Ийм хатуу дүрэм гаргасан шалтгааны рестораны эзэн тайлбарлахдаа “Загасчид маш хатуу ширүүн нөхцөлд ажиллаж, зарим тохиолдолд бүр амь насаа эрсдэлд оруулан байж бидний зооглож буй энэ хүнс хоолыг бэлтгэдэг. Тиймээс аягандаа ширхэг ч будаа үлдээхгүй байх нь тэдний хөдөлмөр зүтгэлийг үнэлж хүндэтгэж буй хэрэг” гэж хоолныхоо цэсэнд бичжээ. Зоогийн газрын эзэн хоолны хүнс материалдаа гамтай хандах дадал зуршил суулгахын тулд ажилтнууд загасчны завинд хүртэл ажиллуулдаг байна. Далайн хүнсээр дагнасан тус хоолны газар цукко меши хэмээх нэрийн хоолоороо алдартай ажээ.
Японы Саппород байдаг нэгэн зоогийн газар хоолоо гүйцэд идээгүй үйлчлүүлэгчдээ торгодог гэнэ. “Хачикёо” хэмээх тус зоогийн газарт хоол захиалан идсэн хэн боловч тавгандаа нэг ширхэг ч будаа үлдээх ёсгүй бөгөөд хэрэв хоолоо үлдээвэл 20 орчим ам.долларын торгууль төлөх болно. Ийм хатуу дүрэм гаргасан шалтгааны рестораны эзэн тайлбарлахдаа “Загасчид маш хатуу ширүүн нөхцөлд ажиллаж, зарим тохиолдолд бүр амь насаа эрсдэлд оруулан байж бидний зооглож буй энэ хүнс хоолыг бэлтгэдэг. Тиймээс аягандаа ширхэг ч будаа үлдээхгүй байх нь тэдний хөдөлмөр зүтгэлийг үнэлж хүндэтгэж буй хэрэг” гэж хоолныхоо цэсэнд бичжээ. Зоогийн газрын эзэн хоолны хүнс материалдаа гамтай хандах дадал зуршил суулгахын тулд ажилтнууд загасчны завинд хүртэл ажиллуулдаг байна. Далайн хүнсээр дагнасан тус хоолны газар цукко меши хэмээх нэрийн хоолоороо алдартай ажээ. Б.Сэвжидмаа
0 Сэтгэгдэл



















