Шилдэг залуу эрдэмтэн, эмч нар Ерөнхийлөгчийн нэрэмжит шагнал хүртлээ
Г.Занданшатар: Хүнсний хувьсгалыг үргэлжлүүлнэ
“ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ" ХК 2025 ОНЫ 12 САРЫН 12-НЫ БАЙДЛААР 1,6 ИХ НАЯД ТӨГРӨГИЙН ТАТВАР ТӨЛӨӨД БАЙНА
Фото сурвалжилга: Хотын нэг өдөр
Оюу толгойн асуудлаарх өнөөдрийн нотлох баримтыг шинжлэн судлах сонсголд 95 гэрч оролцоно
Налайх дүүрэгт монгол өв уламжлал, ёс заншлын өргөө 100 ортой цэцэрлэгийн барилга угсралтын ажил дууслаа
“ИХ ТҮМЭН САНААЧИЛГА” ХӨТӨЛБӨРИЙН АЯЛАЛ ЖУУЛЧЛАЛЫН ЗӨВЛӨЛИЙН 16 ДУГААР УУЛЗАЛТ БОЛЛОО
СУРАГЧДЫН ДУНД "ETT-HERO 15/15" АЯЛАЛ ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА
2025 ОНЫ НҮҮРСНИЙ ЭКСПОРТЫН ХОНОГИЙН ДЭЭД ХЭМЖЭЭГ ШИНЭЧЛЭН ТОГТООЛОО
Евразийн эдийн засгийн холбоотой байгуулах худалдааны түр хэлэлцээрийг соёрхон батлах болон Стратегийн ач холбогдол бүхий бүтээгдэхүүний хангамж, нийлүүлэлтийг дэмжих тухай хуулийн төслүүдийг хэлэлцэв
92.8 сая толгой мал өвөлжинө
Энэ жил улсын хэмжээнд нийт 145 мянган малчин өрхөд 56.3 сая буюу хонин толгойд шилжүүлвэл 92.8 сая толгой мал өвөлжинө хэмээн ХХААЯ-наас мэдээллээ.

Аймаг, нийслэл, сум, дүүргийн өвс, тэжээлийн аюулгүйн нөөцөд 29.4 мянган тонн өвс, 11.1 мянган тонн тэжээл бэлтгэх үүрэг даалгавар өгснөөс 23.0 мянган тонн өвс буюу 78.2 хувь, 3.3 мянган тонн тэжээл буюу 30.1 хувийн бэлтгэлтэй байна. Харин малчид 1.2 сая тонн өвс, 46.0 мянган тонн сүрэл, 48.0 мянган тонн ногоон тэжээл, 72.7 мянган тонн үйлдвэрийн тэжээл, 50.0 мянган тонн гар тэжээл, 136.9 мянган тонн давс, хужир бэлтгэхээр төлөвлөжээ. Үүнээс өвс 1 сая тонн буюу 85.6 хувь, сүрэл 44.7 мянган тонн буюу 97.0 хувь, ногоон тэжээл 20.2 мянган тонн буюу 42.1 хувь, үйлдвэрийн тэжээл 25.0 мянган тонн буюу 34.4 хувь, гар тэжээл 42.5 мянган тонн буюу 84.8 хувь, давс, хужир 124.1 мянган тонн буюу 90.7 хувийг бэлтгэсэн байна.

Аймаг, нийслэл, сум, дүүргийн өвс, тэжээлийн аюулгүйн нөөцөд 29.4 мянган тонн өвс, 11.1 мянган тонн тэжээл бэлтгэх үүрэг даалгавар өгснөөс 23.0 мянган тонн өвс буюу 78.2 хувь, 3.3 мянган тонн тэжээл буюу 30.1 хувийн бэлтгэлтэй байна. Харин малчид 1.2 сая тонн өвс, 46.0 мянган тонн сүрэл, 48.0 мянган тонн ногоон тэжээл, 72.7 мянган тонн үйлдвэрийн тэжээл, 50.0 мянган тонн гар тэжээл, 136.9 мянган тонн давс, хужир бэлтгэхээр төлөвлөжээ. Үүнээс өвс 1 сая тонн буюу 85.6 хувь, сүрэл 44.7 мянган тонн буюу 97.0 хувь, ногоон тэжээл 20.2 мянган тонн буюу 42.1 хувь, үйлдвэрийн тэжээл 25.0 мянган тонн буюу 34.4 хувь, гар тэжээл 42.5 мянган тонн буюу 84.8 хувь, давс, хужир 124.1 мянган тонн буюу 90.7 хувийг бэлтгэсэн байна.
0 Сэтгэгдэл























