Шилдэг залуу эрдэмтэн, эмч нар Ерөнхийлөгчийн нэрэмжит шагнал хүртлээ
Г.Занданшатар: Хүнсний хувьсгалыг үргэлжлүүлнэ
“ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ" ХК 2025 ОНЫ 12 САРЫН 12-НЫ БАЙДЛААР 1,6 ИХ НАЯД ТӨГРӨГИЙН ТАТВАР ТӨЛӨӨД БАЙНА
Фото сурвалжилга: Хотын нэг өдөр
Оюу толгойн асуудлаарх өнөөдрийн нотлох баримтыг шинжлэн судлах сонсголд 95 гэрч оролцоно
Налайх дүүрэгт монгол өв уламжлал, ёс заншлын өргөө 100 ортой цэцэрлэгийн барилга угсралтын ажил дууслаа
“ИХ ТҮМЭН САНААЧИЛГА” ХӨТӨЛБӨРИЙН АЯЛАЛ ЖУУЛЧЛАЛЫН ЗӨВЛӨЛИЙН 16 ДУГААР УУЛЗАЛТ БОЛЛОО
СУРАГЧДЫН ДУНД "ETT-HERO 15/15" АЯЛАЛ ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА
2025 ОНЫ НҮҮРСНИЙ ЭКСПОРТЫН ХОНОГИЙН ДЭЭД ХЭМЖЭЭГ ШИНЭЧЛЭН ТОГТООЛОО
Евразийн эдийн засгийн холбоотой байгуулах худалдааны түр хэлэлцээрийг соёрхон батлах болон Стратегийн ач холбогдол бүхий бүтээгдэхүүний хангамж, нийлүүлэлтийг дэмжих тухай хуулийн төслүүдийг хэлэлцэв
Италид дэлхийн хамгийн урт пицца хийлээ

Италийн Неаполь хотод манай гаригийн хамгийн том буюу 1854 метр урт пицца хийлээ хэмээн The Local хэвлэл мэдээлсэн байна. Ийм дээд амжилт тогтооход 250 тогооч зургаан цаг 11 минутын турш чөлөө завгүй ажиллаж хоёр кг гурил, 1,6 тонн томат, хоёр тонн бяслаг, 200 литр оливын тос, 30 кг амтлагч ашиглажээ.

Алдарт Гиннесийн дээд амжилтын номд энэ бүтээгдхүүнээ бүртгүүлсний дараа хэсэг хэсэг болгон хотын амьжиргааны түвшин доогуур хүмүүст буяны зорилгоор түгээсэн байна.

Төрөлх хотынхоо нэрийг алдаршуулахын тулд ийм зүйл хийе гэж нутгийн тогоочид хэдийнээс мөрөөдөж байсан гэж Неаполийн пицца үйлдвэрлэгч Алессандро Мариначи ярьжээ. Үүний өмнө том пиццаны дээд амжилтыг Милан хотынхон эзэмшиж байсан юм.

Неаполь бол италийн сонгодог пиццаны төрөлх хот гэж болно. Ийм хоолыг 1520 оноос эхлэн хийж дараа нь Европод түгэж эхэлсэн юм байна. Үүнээс хойш жор нь өөрчлөгдсөөр төрөл бүрийн найрлага хийц бүхий хэдэн арван янзын пицца гараад байгаа ч Неаполийн тогооч нар уламжлалт аргаа хэрэглэсээр байгаа гэдэг.

Италийн Неаполь хотод манай гаригийн хамгийн том буюу 1854 метр урт пицца хийлээ хэмээн The Local хэвлэл мэдээлсэн байна. Ийм дээд амжилт тогтооход 250 тогооч зургаан цаг 11 минутын турш чөлөө завгүй ажиллаж хоёр кг гурил, 1,6 тонн томат, хоёр тонн бяслаг, 200 литр оливын тос, 30 кг амтлагч ашиглажээ.

Алдарт Гиннесийн дээд амжилтын номд энэ бүтээгдхүүнээ бүртгүүлсний дараа хэсэг хэсэг болгон хотын амьжиргааны түвшин доогуур хүмүүст буяны зорилгоор түгээсэн байна.

Төрөлх хотынхоо нэрийг алдаршуулахын тулд ийм зүйл хийе гэж нутгийн тогоочид хэдийнээс мөрөөдөж байсан гэж Неаполийн пицца үйлдвэрлэгч Алессандро Мариначи ярьжээ. Үүний өмнө том пиццаны дээд амжилтыг Милан хотынхон эзэмшиж байсан юм.

Неаполь бол италийн сонгодог пиццаны төрөлх хот гэж болно. Ийм хоолыг 1520 оноос эхлэн хийж дараа нь Европод түгэж эхэлсэн юм байна. Үүнээс хойш жор нь өөрчлөгдсөөр төрөл бүрийн найрлага хийц бүхий хэдэн арван янзын пицца гараад байгаа ч Неаполийн тогооч нар уламжлалт аргаа хэрэглэсээр байгаа гэдэг.
0 Сэтгэгдэл




















