Ерөнхий сайд Л.Оюун-Эрдэнэ: Засгийн газар “20 минутын хот” концепцийг хэрэгжүүлэх эрхзүйн цогц реформыг УИХ-д өргөн барьж байна
“Улаанбаатар марафон 2024” олон улсын гүйлтэд оролцогчдын бүртгэл үргэлжилж байна
МТА:Тээврийн хэрэгслийн албан татвараа зургаадугаар сарын 1-нээс өмнө төлөөрэй
“Учиртай гурван толгой” дуурийг Д.Сүхбаатарын талбайд тоглоно
Гудамж, талбайн цэвэрлэгээний шинэ төхөөрөмжийг хүлээлгэн өглөө
Өнөөдрөөс нээгдэж байгаа авто замууд
Хавдрын тусламж үйлчилгээний 45 хувийг ХСҮТ дангаараа үзүүлдэг
УУЛ УУРХАЙ, ХҮНД ҮЙЛДВЭРИЙН ДЭД САЙД Б.УЯНГА “ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ” ХК-ИЙН УУРХАЙД АЖИЛЛАВ
Шар өвс шатааж, гал алдсан иргэдэд хариуцлага тооцож байна
Улаанбаатар хотын ундны усны нөөцийг нэмэгдүүлэхээр “Туул усан цогцолбор” төслийг хэрэгжүүлнэ
Италид дэлхийн хамгийн урт пицца хийлээ
Италийн Неаполь хотод манай гаригийн хамгийн том буюу 1854 метр урт пицца хийлээ хэмээн The Local хэвлэл мэдээлсэн байна. Ийм дээд амжилт тогтооход 250 тогооч зургаан цаг 11 минутын турш чөлөө завгүй ажиллаж хоёр кг гурил, 1,6 тонн томат, хоёр тонн бяслаг, 200 литр оливын тос, 30 кг амтлагч ашиглажээ.
Алдарт Гиннесийн дээд амжилтын номд энэ бүтээгдхүүнээ бүртгүүлсний дараа хэсэг хэсэг болгон хотын амьжиргааны түвшин доогуур хүмүүст буяны зорилгоор түгээсэн байна.
Төрөлх хотынхоо нэрийг алдаршуулахын тулд ийм зүйл хийе гэж нутгийн тогоочид хэдийнээс мөрөөдөж байсан гэж Неаполийн пицца үйлдвэрлэгч Алессандро Мариначи ярьжээ. Үүний өмнө том пиццаны дээд амжилтыг Милан хотынхон эзэмшиж байсан юм.
Неаполь бол италийн сонгодог пиццаны төрөлх хот гэж болно. Ийм хоолыг 1520 оноос эхлэн хийж дараа нь Европод түгэж эхэлсэн юм байна. Үүнээс хойш жор нь өөрчлөгдсөөр төрөл бүрийн найрлага хийц бүхий хэдэн арван янзын пицца гараад байгаа ч Неаполийн тогооч нар уламжлалт аргаа хэрэглэсээр байгаа гэдэг.
Италийн Неаполь хотод манай гаригийн хамгийн том буюу 1854 метр урт пицца хийлээ хэмээн The Local хэвлэл мэдээлсэн байна. Ийм дээд амжилт тогтооход 250 тогооч зургаан цаг 11 минутын турш чөлөө завгүй ажиллаж хоёр кг гурил, 1,6 тонн томат, хоёр тонн бяслаг, 200 литр оливын тос, 30 кг амтлагч ашиглажээ.
Алдарт Гиннесийн дээд амжилтын номд энэ бүтээгдхүүнээ бүртгүүлсний дараа хэсэг хэсэг болгон хотын амьжиргааны түвшин доогуур хүмүүст буяны зорилгоор түгээсэн байна.
Төрөлх хотынхоо нэрийг алдаршуулахын тулд ийм зүйл хийе гэж нутгийн тогоочид хэдийнээс мөрөөдөж байсан гэж Неаполийн пицца үйлдвэрлэгч Алессандро Мариначи ярьжээ. Үүний өмнө том пиццаны дээд амжилтыг Милан хотынхон эзэмшиж байсан юм.
Неаполь бол италийн сонгодог пиццаны төрөлх хот гэж болно. Ийм хоолыг 1520 оноос эхлэн хийж дараа нь Европод түгэж эхэлсэн юм байна. Үүнээс хойш жор нь өөрчлөгдсөөр төрөл бүрийн найрлага хийц бүхий хэдэн арван янзын пицца гараад байгаа ч Неаполийн тогооч нар уламжлалт аргаа хэрэглэсээр байгаа гэдэг.
0 Сэтгэгдэл