Билгийн

Доллар (USD)

Улаанбаатар

Шилдэг залуу эрдэмтэн, эмч нар Ерөнхийлөгчийн нэрэмжит шагнал хүртлээ Г.Занданшатар: Хүнсний хувьсгалыг үргэлжлүүлнэ “ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ" ХК 2025 ОНЫ 12 САРЫН 12-НЫ БАЙДЛААР 1,6 ИХ НАЯД ТӨГРӨГИЙН ТАТВАР ТӨЛӨӨД БАЙНА Фото сурвалжилга: Хотын нэг өдөр Оюу толгойн асуудлаарх өнөөдрийн нотлох баримтыг шинжлэн судлах сонсголд 95 гэрч оролцоно Налайх дүүрэгт монгол өв уламжлал, ёс заншлын өргөө 100 ортой цэцэрлэгийн барилга угсралтын ажил дууслаа “ИХ ТҮМЭН САНААЧИЛГА” ХӨТӨЛБӨРИЙН АЯЛАЛ ЖУУЛЧЛАЛЫН ЗӨВЛӨЛИЙН 16 ДУГААР УУЛЗАЛТ БОЛЛОО СУРАГЧДЫН ДУНД "ETT-HERO 15/15" АЯЛАЛ ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА 2025 ОНЫ НҮҮРСНИЙ ЭКСПОРТЫН ХОНОГИЙН ДЭЭД ХЭМЖЭЭГ ШИНЭЧЛЭН ТОГТООЛОО Евразийн эдийн засгийн холбоотой байгуулах худалдааны түр хэлэлцээрийг соёрхон батлах болон Стратегийн ач холбогдол бүхий бүтээгдэхүүний хангамж, нийлүүлэлтийг дэмжих тухай хуулийн төслүүдийг хэлэлцэв
МОНГОЛ ҮНДЭСНИЙ ЗООГИЙГ АЯЛАЛ ЖУУЛЧЛАЛЫН БРЭНД БОЛГОНО

Байгаль орчин аялал жуулчлалын яам, Монголын Гастроном аялал жуулчлалын холбоотой хамтран жуулчдад зориулсан Монгол үндэстний өглөөний унд блон үдийн зоогийг танилцуулах арга хэмжээг зохион байгууллаа.

Дэлхий нийтэд тархсан Ковид-19 цар тахлаас үүдэн аялал жуулчлалын урсгал зогсонги байдалд орсон энэ үеийг боломж болгон ашиглаж бэлтгэл ажлаа хангах чиглэлд салбар яам анхааран ажиллаж байгаа. Энэ хүрээнд Аялал жуулчлалын бүтээгдэхүүн үйлчилгээний нэр төрлийг олшруулах, сайжруулах чиглэлээр хийж хэрэгжүүлж байгаа ажлын нэг нь гадны жуулчдад Монгол үндэсний уламжлалт өглөөний унд, зоогийг сурталчлах, аялал жуулчлалын нэг бүтээгдэхүүн болгох, дэлхий дахинд таниулах энэхүү арга хэмжээ юм. Арга хэмжээнд цагаан, улаан, ногоон, шар идээ, цай унд гэсэн 5 төрлийн 40 бүтээгдэхүүнийг бүгдийг Монгол үндэсний идээ, ундаагаар бэлтгэн, олон нийтэд  танилцуулсан юм.

МГАЖХ-ны гүйцэтгэх захирал Ө.Мөнхсайхан: “Бид жуулчдад зориулсан Монголын уламжлалт зоогийн багцаа гаргахдаа хоолны аялал жуулчлал өндөр түвшинд хөгжсөн Азийн орнуудын туршлагаас судалсны үндсэн дээр 2 төрлийн багцыг нэвтрүүлэх гэж байна. Тодруулбал, жинхэнэ Монгол идээ ундаа буюу бидний өдөр тутамдаа түгээмэл хэрэглэдэг үндэсний зоог болон гадны жуулчлдад зориулан орчин үеийн технологоор Монгол үндэсний хоолыг гадныханд талаамжтай байхаар хослуулан шинэ инновац хийн ажилласан.”

Монголын Зочид буудлуудын холбооны тэргүүн С.Мөнхбат: “Зочид буудал, жуулчны баазуудад ирж байгаа гадны жуулчид тухайн орныхоо үндэсний зоог уламжлалтай танилцах сонирхол хамгийн өндөр байдаг. Энэ боломжийг ашиглан бид Монголыг зорьж ирэх жуулчдад зориулсан Монгол үндэснийн өглөөний унд, үдийн зоогийн хэд хэдэн багцийг нэвтрүүлэхээр бэлдэж, өнөөдөр танилцуулах арга хэмжээг зохион байгуулж байна.”

Цаашдаа аймаг, ястан үндэстэн болгоны онцлогт тохирсон, олон улсын зах зээлд Монгол үндэсний хоолны онцлогийг бий болгох бүтээгдэхүүн, үйлчилгээг бий болгож аялал жуулчлалын салбарт үйл ажиллагаа эрхэлж байгаа бүх үйлчилгээний байгууллагад нэвтрүүлэх ажлыг үе шаттай хэрэгжүүлэх юм.

0 Сэтгэгдэл
Хамгийн их уншсан