Стивен Дауст: Улаанбаатар хотын нэн тулгамдсан асуудлаар хамтран ажиллана
Хойд бүсийн алслагдсан хороодын 133 мянган иргэнд тусламж үзүүлжээ
НИТХ-ын ажлын алба улсын архивын үзлэгт хамрагдаж байна
ЧУУЛГАН: Монголбанкны Ерөнхийлөгчийг томилох, чөлөөлөх асуудлыг эцэслэнэ
Фото сурвалжилга: Төв талбайд мөсөн хотхон урлаж байна
МҮХАҮТ-аас мэдэгдэл гаргалаа
ЦАГ АГААР: Улаанбаатарт өдөртөө 7 хэм хүйтэн
Шүүгч М.Нямжаргал ОХУ-д зохион байгуулагдаж буй олон улсын тэмцээний шүүгчээр ажиллаж байна
“Цагаан алт” хөтөлбөрийн дүнд түүхий эдийн 70 орчим хувийг дотоодын үйлдвэрлэгчид бэлтгэлээ
НИТХ-ын зөвлөлийн хуралдаанаар нийслэлийг 2026-2030 онд хөгжүүлэх таван жилийн төлөвлөгөөг хэлэлцлээ
Ажлын дундуур кофе, цай эргүүлж явах нь сайн
Ажилтнууд нь ажлын цагаараа кофе, цай эргүүлж явах нь зарим нэг боссын хувьд тийм ч таатай санагддаггүй. Гэхдээ энэ нь тэдний бодсон шиг ажлын үр бүтээлээс хумсалдаг хэрэг биш харин ч ажилтнуудын шийдвэр гаргах чадварыг идэвхжүүлдэг сайн талтай хэмээн нэгэн судалгаагаар баталжээ. Кофе, цайнд агуулагддаг каффейн болон теанин буюу амино хүчил нь хүнийг тайвшруулж амраах үйлчилгээтэй байдаг нь ажлын үр бүтээлийг сайжруулахад нөлөөлдөг аж. Судалгаанд оролцсон 160 хүнийг гурав хуваагаад нэг хэсэгт нь цай, хоёр дахь хэсэгт нь амттан, харин үлдсэн бүлэгт аяга ус уулгасан байна. Үүний дараа оролцогчдын сэтгэл санааны байр байдал, оюуны чадавх, ажлын бүтээмжийг үнэлж үзэхэд цай уусан хүмүүс ус уусан хэсгийнхнээс илүү өөдрөгөөр сэтгэн бодож, хариу үйлдлийг илүү хурдан үзүүлж байжээ. Түүнчлэн долоо хоногийн зургаан өдөр, өдөрт дөрвөн удаа цай уудаг хүмүүсийн хувьд стрессийн гормон кортизол ялгарах нь харьцангуй бага байдаг бөгөөд зүрх судас, саахарын өвчний эрсдэл буурдаг аж.
Ажилтнууд нь ажлын цагаараа кофе, цай эргүүлж явах нь зарим нэг боссын хувьд тийм ч таатай санагддаггүй. Гэхдээ энэ нь тэдний бодсон шиг ажлын үр бүтээлээс хумсалдаг хэрэг биш харин ч ажилтнуудын шийдвэр гаргах чадварыг идэвхжүүлдэг сайн талтай хэмээн нэгэн судалгаагаар баталжээ. Кофе, цайнд агуулагддаг каффейн болон теанин буюу амино хүчил нь хүнийг тайвшруулж амраах үйлчилгээтэй байдаг нь ажлын үр бүтээлийг сайжруулахад нөлөөлдөг аж. Судалгаанд оролцсон 160 хүнийг гурав хуваагаад нэг хэсэгт нь цай, хоёр дахь хэсэгт нь амттан, харин үлдсэн бүлэгт аяга ус уулгасан байна. Үүний дараа оролцогчдын сэтгэл санааны байр байдал, оюуны чадавх, ажлын бүтээмжийг үнэлж үзэхэд цай уусан хүмүүс ус уусан хэсгийнхнээс илүү өөдрөгөөр сэтгэн бодож, хариу үйлдлийг илүү хурдан үзүүлж байжээ. Түүнчлэн долоо хоногийн зургаан өдөр, өдөрт дөрвөн удаа цай уудаг хүмүүсийн хувьд стрессийн гормон кортизол ялгарах нь харьцангуй бага байдаг бөгөөд зүрх судас, саахарын өвчний эрсдэл буурдаг аж.
0 Сэтгэгдэл
























