Стивен Дауст: Улаанбаатар хотын нэн тулгамдсан асуудлаар хамтран ажиллана
Хойд бүсийн алслагдсан хороодын 133 мянган иргэнд тусламж үзүүлжээ
НИТХ-ын ажлын алба улсын архивын үзлэгт хамрагдаж байна
ЧУУЛГАН: Монголбанкны Ерөнхийлөгчийг томилох, чөлөөлөх асуудлыг эцэслэнэ
Фото сурвалжилга: Төв талбайд мөсөн хотхон урлаж байна
МҮХАҮТ-аас мэдэгдэл гаргалаа
ЦАГ АГААР: Улаанбаатарт өдөртөө 7 хэм хүйтэн
Шүүгч М.Нямжаргал ОХУ-д зохион байгуулагдаж буй олон улсын тэмцээний шүүгчээр ажиллаж байна
“Цагаан алт” хөтөлбөрийн дүнд түүхий эдийн 70 орчим хувийг дотоодын үйлдвэрлэгчид бэлтгэлээ
НИТХ-ын зөвлөлийн хуралдаанаар нийслэлийг 2026-2030 онд хөгжүүлэх таван жилийн төлөвлөгөөг хэлэлцлээ
Сахарын хэрэглээгээ хоёр дахин багасгахыг ДЭМБ зөвлөж байна
Таргалалттай тэмцэх талаар Дэлхийн Эрүүл мэндийн байгууллагаас /ДЭМБ/ шинэ зөвлөмж гаргажээ. Түүнд сахарын хэрэглээгээ хоёр дахин багасгахыг зөвлөсөн байна.
Сахар нь хүн энергийн хэрэглээний ердөө 5 хувийг бүрдүүлэх ёстой гэж ДЭМБ-ын мэргэжилтнүүд үзэж байна. Шинэ зөвлөмжийг Барууны орнууд эсэргүүцэж магадгүй гэдгийг тэд тооцжээ. Учир нь тэдгээр орнуудын иргэдийн хэрэглэж буй хүнсний бүтээгдэхүүнд эзлэх сахарын агууламж 15 орчим хувь байдаг аж.
Хагас боловсруулсан болон бусад бэлэн бүтээгдэхүүнд сахар их хэмжээгээр агуулагддаг болохыг хэрэглэгчид мэддэггүй гэж ДЭМБ-ын шинжээчдийн тайланд дурджээ. Хүнсний ногоо болон жимс ногоонд агуулагддаг фруктоз нь дээрх тогтоосон хэмжээнд хамаарахгүй аж.
Таргалалттай тэмцэх талаар Дэлхийн Эрүүл мэндийн байгууллагаас /ДЭМБ/ шинэ зөвлөмж гаргажээ. Түүнд сахарын хэрэглээгээ хоёр дахин багасгахыг зөвлөсөн байна.Сахар нь хүн энергийн хэрэглээний ердөө 5 хувийг бүрдүүлэх ёстой гэж ДЭМБ-ын мэргэжилтнүүд үзэж байна. Шинэ зөвлөмжийг Барууны орнууд эсэргүүцэж магадгүй гэдгийг тэд тооцжээ. Учир нь тэдгээр орнуудын иргэдийн хэрэглэж буй хүнсний бүтээгдэхүүнд эзлэх сахарын агууламж 15 орчим хувь байдаг аж.
Хагас боловсруулсан болон бусад бэлэн бүтээгдэхүүнд сахар их хэмжээгээр агуулагддаг болохыг хэрэглэгчид мэддэггүй гэж ДЭМБ-ын шинжээчдийн тайланд дурджээ. Хүнсний ногоо болон жимс ногоонд агуулагддаг фруктоз нь дээрх тогтоосон хэмжээнд хамаарахгүй аж.
0 Сэтгэгдэл
























