Билгийн

Доллар (USD)

Улаанбаатар

Улаан лооль, өргөст хэмхтэй дармал

 

 Шинэ ургацын ногоо элбэг байгаа дээр та өөрийн хэрэгцээндээ дармал нөөшилж аваарай.

Орц: (8-10 порц)

улаан лооль 1 кг  

өргөст хэмх 1 кг  

сармис 4 хумс  

үрлэн перец 10 ш  

анхилуун перец 5 ш  

хадаасан цэцэг (гвоздик) 4 ш

лаврын навч 3 ш  

лууван 1 ш  

үхрийн нүдний навч эсвэл интоорын навч амталгаагаар  

 

1. Улаан лооль, өргөст хэмхээ сайтар угаана. Цэвэрхэн шилэнд навчнуудаа хийгээд дараа нь амтлагчууд, саримс, өргөст хэмх, улаан лоолио ээлжлэн хийнэ.

2. Улаан лооль бүрийг хагарахаас сэргийлж шүдний чигчлүүрээр хатгаж болно. Дээрээс нь луувангаа хийгээд, навч үлдсэн бол хийнэ. Ус буцалгаад шилэндээ хийнэ. 15 минут байлгаад усаа буцаагаад сав руугаа асгана.

3. Буцалж байгаа усанд амталгчуудаа уусгана: 3 литрийн шлэнд 4 хоолны халбага давс /овоолохгүйгээр/, 3 хоолны халбага элсэн чихэр орно. Энэ усаа дахиад шилэндээ хийгээд сайтар таглана.

4. Дармалаа хөргөөд хадгалах газраа тавина. Өвөл амттай ногоогоо амтархан идээрэй!

0 Сэтгэгдэл
Хамгийн их уншсан