Ерөнхий сайд Л.Оюун-Эрдэнэ: Засгийн газар “20 минутын хот” концепцийг хэрэгжүүлэх эрхзүйн цогц реформыг УИХ-д өргөн барьж байна
“Улаанбаатар марафон 2024” олон улсын гүйлтэд оролцогчдын бүртгэл үргэлжилж байна
МТА:Тээврийн хэрэгслийн албан татвараа зургаадугаар сарын 1-нээс өмнө төлөөрэй
“Учиртай гурван толгой” дуурийг Д.Сүхбаатарын талбайд тоглоно
Гудамж, талбайн цэвэрлэгээний шинэ төхөөрөмжийг хүлээлгэн өглөө
Өнөөдрөөс нээгдэж байгаа авто замууд
Хавдрын тусламж үйлчилгээний 45 хувийг ХСҮТ дангаараа үзүүлдэг
УУЛ УУРХАЙ, ХҮНД ҮЙЛДВЭРИЙН ДЭД САЙД Б.УЯНГА “ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ” ХК-ИЙН УУРХАЙД АЖИЛЛАВ
Шар өвс шатааж, гал алдсан иргэдэд хариуцлага тооцож байна
Улаанбаатар хотын ундны усны нөөцийг нэмэгдүүлэхээр “Туул усан цогцолбор” төслийг хэрэгжүүлнэ
Жимс зүрхний өвчний эрсдлийг 40 хувиар бууруулна
Өдөр бүр жимс идэх нь зүрх судасны өвчний эрсдлийг 40 хувиар бууруулдаг болохыг шинэ судалгаагаар тогтоожээ. 451 мянган хүнийг долоон жилийн турш ажигласны үндсэн дээр гаргасан уг судалгааны дүгнэлтээр өдөр бүр жимс иддэг хүмүүсийн зүрх судас, цусны даралт ихсэх өвчнөөр өвдөх эрсдэл хүнсэндээ жимс ногоо огт хэрэглэдэггүй хүмүүсээс даруй 25-40 хувиар буурсан байна.
Жимс, жимсгэнэ эрүүл мэндэд тустай гэдгийг хүмүүс нийтээрээ мэддэг ч чухам яаж нөлөөлдгийг сайн мэддэггүй. Тиймээс зүрх судасны өвчнөөс хол байя гэвэл хүүхэддээ чипс авч өгөхийн оронд ганц ширхэг алим авч өгөх зэргээр жимс жимсгэнээр хооллохыг өдөр тутмын хэвшил болгоорой.
0 Сэтгэгдэл