Билгийн

Доллар (USD)

Улаанбаатар

Шилдэг залуу эрдэмтэн, эмч нар Ерөнхийлөгчийн нэрэмжит шагнал хүртлээ Г.Занданшатар: Хүнсний хувьсгалыг үргэлжлүүлнэ “ЭРДЭНЭС ТАВАНТОЛГОЙ" ХК 2025 ОНЫ 12 САРЫН 12-НЫ БАЙДЛААР 1,6 ИХ НАЯД ТӨГРӨГИЙН ТАТВАР ТӨЛӨӨД БАЙНА Фото сурвалжилга: Хотын нэг өдөр Оюу толгойн асуудлаарх өнөөдрийн нотлох баримтыг шинжлэн судлах сонсголд 95 гэрч оролцоно Налайх дүүрэгт монгол өв уламжлал, ёс заншлын өргөө 100 ортой цэцэрлэгийн барилга угсралтын ажил дууслаа “ИХ ТҮМЭН САНААЧИЛГА” ХӨТӨЛБӨРИЙН АЯЛАЛ ЖУУЛЧЛАЛЫН ЗӨВЛӨЛИЙН 16 ДУГААР УУЛЗАЛТ БОЛЛОО СУРАГЧДЫН ДУНД "ETT-HERO 15/15" АЯЛАЛ ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА 2025 ОНЫ НҮҮРСНИЙ ЭКСПОРТЫН ХОНОГИЙН ДЭЭД ХЭМЖЭЭГ ШИНЭЧЛЭН ТОГТООЛОО Евразийн эдийн засгийн холбоотой байгуулах худалдааны түр хэлэлцээрийг соёрхон батлах болон Стратегийн ач холбогдол бүхий бүтээгдэхүүний хангамж, нийлүүлэлтийг дэмжих тухай хуулийн төслүүдийг хэлэлцэв
Улаан лооль, өргөст хэмхтэй дармал

 

 Шинэ ургацын ногоо элбэг байгаа дээр та өөрийн хэрэгцээндээ дармал нөөшилж аваарай.

Орц: (8-10 порц)

улаан лооль 1 кг  

өргөст хэмх 1 кг  

сармис 4 хумс  

үрлэн перец 10 ш  

анхилуун перец 5 ш  

хадаасан цэцэг (гвоздик) 4 ш

лаврын навч 3 ш  

лууван 1 ш  

үхрийн нүдний навч эсвэл интоорын навч амталгаагаар  

 

1. Улаан лооль, өргөст хэмхээ сайтар угаана. Цэвэрхэн шилэнд навчнуудаа хийгээд дараа нь амтлагчууд, саримс, өргөст хэмх, улаан лоолио ээлжлэн хийнэ.

2. Улаан лооль бүрийг хагарахаас сэргийлж шүдний чигчлүүрээр хатгаж болно. Дээрээс нь луувангаа хийгээд, навч үлдсэн бол хийнэ. Ус буцалгаад шилэндээ хийнэ. 15 минут байлгаад усаа буцаагаад сав руугаа асгана.

3. Буцалж байгаа усанд амталгчуудаа уусгана: 3 литрийн шлэнд 4 хоолны халбага давс /овоолохгүйгээр/, 3 хоолны халбага элсэн чихэр орно. Энэ усаа дахиад шилэндээ хийгээд сайтар таглана.

4. Дармалаа хөргөөд хадгалах газраа тавина. Өвөл амттай ногоогоо амтархан идээрэй!

0 Сэтгэгдэл
Хамгийн их уншсан